mediahuis

Mediahuis doet overname in West-Vlaanderen

OOSTROZEBEKE – Mediahuis heeft 4 All Solutions overgenomen. 4 All Solutions is het West-Vlaamse bedrijf achter Fortissimmo, een CRM-software voor de vastgoedsector. Gelijktijdig formuleert Mediahuis haar ambitie om een meerderheidsparticipatie te nemen in het vastgoedplatfom Immo Proxio. De Belgisch-Nederlandse mediagroep, waartoe ook Made in West-Vlaanderen behoort, versterkt zo haar positie in de vastgoedwereld.

Mediahuis, dat vandaag reeds de vastgoedsoftware Max-Immo in zijn portfolio heeft, wordt met de overname van het in Oostrozebeke gevestigde 4 All Solutions marktleider op het gebied van CRM-software en het bouwen van websites voor vastgoedprofessionals. Mediahuis zal de expertise bij 4 All Solutions ten volle benutten om via zowel Fortissimmo, dat nu al in meer dan 600 vastgoedkantoren wordt gebruikt, als Max-Immo, een nóg beter antwoord te bieden op de vragen en noden van de vastgoedmakelaar.

Filip Lavrauw, gedelegeerd bestuurder van 4 All Solutions: “Zo’n 12 jaar geleden lanceerden wij met Fortissimmo de eerste CRM-oplossing, specifiek voor de vastgoedsector. Ondertussen leveren wij ook totaaloplossingen voor vastgoedmakelaars, projectontwikkelaars en bouwbedrijven, om hun online aanwezigheid te versterken. De intrede van Mediahuis stelt ons in staat om nog meer vernieuwende oplossingen te ontwikkelen.”

Vastgoedplatform

Op hetzelfde moment maakt Mediahuis haar intentie bekend om een meerderheidsparticipatie te verwerven in Immo Proxio, eveneens uit Oostrozebeke. Vastgoedplatform Immo Proxio bekleedt een sterke positie in Oost- en West-Vlaanderen en krijgt hiermee een plek binnen de Mediahuis-portfolio, naast het gekende Zimmo vastgoedplatform. “De overname van 4 All Solutions en een participatie in Immo Proxio kaderen binnen de groeiambities van Mediahuis in de immo-classifieds markt waarbij we voluit voor een leidende positie gaan”, zegt Paul Verwilt, COO Mediahuis. “Zowel wat vastgoedplatform als vastgoedsoftware betreft, bekleden wij vandaag met respectievelijk Zimmo en Max-Immo al een sterke positie. De toevoeging van Fortissimmo zal ons in staat stellen om onze voorsprong te vergroten en zo meerwaarde te creëren voor de vastgoedmakelaar. Tegelijkertijd zijn we ervan overtuigd dat we verdere groei kunnen realiseren voor het Immo Proxio platform.”