Hiele december 20

Meesterkok Willem Hiele is tot eind dit jaar al ‘fully booked’

OUDENBURG - In principe deze week (donderdag) gaat het nieuwe restaurant van Willem Hiele in Oudenburg open. De meesterkok, die inmiddels al een plaatsje mag opeisen in de top honderd van beste restaurateurs ter wereld, besloot in 2021 zijn zaak - een vissershuis zonder enige franje- in Koksijde te sluiten, om er met nieuwe goesting in te vliegen in Oudenburg, waar hij onderdak vond in de unieke woonst van de familie Vanmoerkerke.       

Willem Hiele is 40 en wordt geroemd om zijn uitzonderlijke culinaire capaciteiten. Zoals wel meer koks doen, legt ook hij graag de nadruk op producten die uit de eigen West-Vlaamse 'terroir' komen. Producten van eigen bodem, authentiek en natuurlijk, nostalgisch en duurzaam. Hiele zelf pretendeert dat hij zodoende een enorme diepgang in zijn gerechten kan aanbieden.

Sinds Willem Hiele de reservatie mogelijkheid online opende, stroomden de klanten binnen. Tot eind dit jaar is de nieuwe zaak zeg maar zo goed als uitverkocht en is het onnodig om zich nog te melden. Klanten moeten een goed gevulde portemonnee of bankrekening hebben. Voor een menu met aangepaste wijnen zal 330 euro per persoon worden aangerekend: 235 euro voor het eten, 95 euro voor de aangepaste wijnen. Voor die prijs krijg je onder meer een bord met vlees, vis en schaaldieren, alsook ingrediënten van het moment.

Willem Hiele verdiende in 2021 een Michelin-ster met zijn vorige restaurant.