Menen Grensland team

Menense bedrijvenzone Grensland zet nieuwe standaard voor gemeenschappelijk afvalbeheer

MENEN - Bedrijven kunnen samen meer. Dat is de filosofie achter een pilootproject in de bedrijvenzone Grensland in Menen. Daar wordt  volop en gezamenlijk werk gemaakt van afvalbeheer.    

Zero waste is een ambitieuze slogan en een circulaire economie is een grote uitdaging voor de toekomst. Samenwerken is echter versterken, zo luidt de boodschap van het platform Grensland aan de bedrijven. Een gestructureerd afval- en materialenbeleid is niet alleen positief voor milieu en klimaat maar biedt ook economisch voordeel en helpt om uw duurzaamheidsbeleid en uw maatschappelijk engagement te versterken, zo staat te lezen in een nieuw schrijven dat ondertekend werd door Jan Desmet (voorzitter van het platform Grensland), Herman Wenes (parkmanager) en Philippe Tavernier (project coördinator).

Reeds meer dan een jaar organiseert het Platform Grensland via het project 'Grensland is Circulair' allerlei initiatieven om bedrijven te ondersteunen in hun afval- en materialenbeleid. Met deze initiatieven wil het bedrijvenplatform zijn leden ook helpen om te voldoen aan de wettelijk opgelegde sorteerverplichtingen.

Met een afvalkalender,  die vanaf nu driemaandelijks ter beschikking gesteld wordt, informeert Grensland de bedrijven tijdig omtrent data van gestructureerde inzamelingen en allerlei activiteiten, zodat de aangesloten leden zich tijdig kunnen voorbereiden en hun medewerking beter kunnen inplannen.

info: www.grenslandcirculair.be.

 

“Zero waste” is een ambitieuze slogan en een circulaire economie is een grote uitdaging voor de toekomst. Samenwerken is echter versterken!  Via dit project krijgen we daartoe extra mogelijkheden aangereikt.  Laat ons er samen voor gaan!  Een gestructureerd afval- en materialenbeleid is niet alleen positief voor milieu en klimaat maar biedt ook economisch voordeel en helpt om uw duurzaamheidsbeleid en uw maatschappelijk engagement te versterken.

 

Met ondernemende groet !

 

Jan Desmet                             Herman Wenes              Philippe Tavernier

Voorzitter Platform Grensland                  Parkmanager Grensland         Projectcoördinator