Nieuws West-Vlaanderen Menense chocolatier Vereecke lanceert bij wijze van primeur pralines met QR-code

Menense chocolatier Vereecke lanceert bij wijze van primeur pralines met QR-code

Menense chocolatier Vereecke lanceert bij wijze van primeur pralines met QR-code

MENEN – Chocolaterie Vereecke uit Menen lanceert Qraline™: een praline met een unieke QR-code. Ambachtelijke chocolade met een verborgen boodschap dus, voor iedereen die iets speciaals te vertellen heeft. Wanneer je de QR-code scant, komt er een tekst, foto of video tevoorschijn. De Qraline™ kan ingezet worden bij tal van gelegenheden of evenementen. Het concept is een primeur in België.

 

Chocolaterie Vereecke is een gevestigde waarde in de chocoladewereld. Het familiebedrijf uit Menen is al sinds 1896 actief als meester chocolatiers en meester-banketbakkers. Vandaag specialiseert het bedrijf zich als bakkerij-patisserie in chocoladeproducten zoals truffels, tabletten en repen, maar ook doopsuiker en suikervrije pralines. Die worden op artisanale wijze geproduceerd in het atelier in de Rijselstraat in Menen. De chocolaterie wordt op heden gerund door Katleen Vereecke, samen met haar man Frank Dhondt en dochter Jozefien.

Innovatie troef

Het aanbod wordt nu verder uitgebreid met Qraline™, de eerste praline die je kan scannen. Het is dochter Jozefien Dhondt die met het idee op de proppen kwam: “Momenteel zijn de gepersonaliseerde pralines met naam en/of logo van een bedrijf een echte trend”, zegt ze. “Wij willen hier nog een stap verder in gaan. Dankzij de QR-code hoef je je niet te beperken tot de beschikbare ruimte op de praline. Je kan je boodschap zo uitgebreid maken als je zelf wil. De Qraline™ kan ingezet worden als origineel relatie- of eindejaarsgeschenk. Bedrijven zijn vaak op zoek naar een leuke attentie die ze kunnen uitdelen op evenementen of beurzen. De Qraline™ biedt hiervoor de perfecte oplossing. Klanten scannen de praline en krijgen bijvoorbeeld een leuk filmpje van het bedrijf of een persoonlijke boodschap van de CEO te zien.”

Anderzijds richt Vereecke zich met zijn uitvinding ook op particulieren. Iedereen heeft wel iets te vertellen, of het nu een aankondiging, bedanking of gelukwens is. Qraline™ verpakt die persoonlijke boodschap in een lekker zoet omhulsel. De ontvanger scant eerst de QR-code en kan daarna genieten van Belgische chocolade van topkwaliteit.

Het idee lijkt simpel, maar het is een primeur in België, aldus de familie Vereecke. “Van een gender reveal tot een trouwaankondiging, Qraline™ is er voor die momenten in het leven waarop het iets meer mag zijn dan een postkaartje of berichtje via WhatsApp”, zo meldt het persbericht nog.

 

 

 

Bestellen kan al vanaf een beperkte oplage van 30 stuks. Voorlopig kan er enkel besteld worden via e-mail door een bericht te sturen naar hello@qraline.be. Het team van Qraline™ zet jouw tekst, foto en/of video om naar een unieke QR-code en plaatst die op de pralines. In het voorjaar van 2022 wordt de webshop gelanceerd en zal je online kunnen bestellen.

 

De branding- & lanceringscampagne is in handen van Kortrijks storytelling bureau Thinkedge. Ze gingen, samen met Katleen & Jozefien, de uitdaging aan om een primeur in ons land te lanceren.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.