Nieuws West-Vlaanderen Menense logistiek bedrijf Transcot zoekt onderdak bij grote broer in de sector

Menense logistiek bedrijf Transcot zoekt onderdak bij grote broer in de sector

Menense logistiek bedrijf Transcot zoekt onderdak bij grote broer in de sector

MENEN – Tailormade Logistics integreert het West-Vlaamse Transcot uit Menen in zijn groep. Transcot BV werd in 2016 opgericht door Stefaan Cottyn en Barbara Casier. “De vragen van mijn klanten worden steeds complexer”, klinkt het.

 

Tailormade Logistics is bepaald geen dwerg. Het bedrijf werd in 1996 opgericht door de huidige CEO Bert Vandecaveye en vestigde zich – omwille van strategische en geografische redenen – 20 jaar geleden in het hartje van de Gentse zeehaven.Meer dan 25 jaar later is Tailormade Logistics de snelst groeiende dienstverlener binnen de Belgische logistieke sector. “Wij vertrouwen op een superieure en innovatieve dienstverlening om onze concurrentie steeds een stap voor te zijn”, dixit Vandecaveye. “De sleutel tot ons succes is heel eenvoudig: creëer voor de klanten een wereld van kennis, flexibiliteit en kostenbesparingen.”

De activiteiten van Transcot, met hoofdzetel in Menen, verhuizen nu naar de site van Tailormade Logistics (TML) in Izegem. “Ik woon zelf in Izegem, dus de site is me bekend”, vertelt Transcot-oprichter Stefaan Cottyn. Zijn bedrijf stelt tien mensen tewerk en heeft een vloot van tien trekkers en dertig trailers. “Import via Antwerpen en vervolgens per binnenschip naar West-Vlaanderen, de douane afhandelen, het tijdelijk opslaan van goederen om deze juist op tijd aan te leveren: de vragen van mijn klanten worden steeds complexer”, aldus Cottyn.

Extra capaciteit

Transcot wordt nu een aparte eenheid binnen TML. “De integratie zal zorgen voor een diversifiëring van het dienstpakket in Izegem en onze eigen transportcapaciteit versterken”, vertelt Bert Vandecaveye, CEO van TML.

Tailormade Logistics stelt 1.200 mensen tewerk op sites in België, Bulgarije, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Zweden. In Vlaanderen heeft TML vestigingen in Izegem, Genk, Westerlo en de havens van Gent en Antwerpen. Tailormade Logistics belooft om dit jaar de kaap van 200 miljoen omzet te zullen overschrijden.

(KC/MiP)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.