HE_ME_01 HE_ME_01

Meulebeke krijgt er 17 kmo-units bij

MEULEBEKE - Op de hoek van de Randweg en de Nijverheidstraat in Meulebeke, waar Intermat sinds 2006 zijn activiteiten uitoefende, begint projectontwikkelaar Hexagon een nieuw hoofdstuk. De site wordt volledig gesloopt en omgevormd tot een bedrijvenpark met aantrekkelijke architectuur: een invulling die een economische boost moet geven aan Meulebeke.

Sinds 2006 was Intermat gevestigd op de hoek van de Nijverheidsstraat en de Randweg, een echt herkenningspunt in het hart van de industriezone van Meulebeke. Toen het bedrijf besliste om zijn activiteiten te verhuizen naar de Molenstraat in Wielsbeke, trad Vastgoedontwikkelaar Hexagon op het voorplan en overtuigde eigenaar en CEO Tom Verhulst met transparante en duurzame ideeën: “Het nieuwe bedrijvencentrum zal onze oude vestiging weer helemaal tot leven brengen”, verklaart
Tom Verhulst.

Beer als symbool

Bedrijvenpark 'URSUS', verwijzend naar de beer op het wapenschild van de gemeente Meulebeke, zal ruimte bieden aan een bedrijfsverzamelgebouw met 17 kmo-units, allen nog moduleerbaar. De meeste units bieden puur opslagruimte aan, maar een 5-tal units beschikken over een tussenvloer met vaste trap, perfect om een kantoor in te richten. Dit biedt de kans aan ondernemers om administratieve taken uit te voeren en klanten te ontvangen in het centrum van hun onderneming. Een vlot bereikbare ligging langs de verbindingsweg naar Tielt met uitstekende zichtbaarheid vormen de voornaamste troeven.
GC Architecten zorgt ervoor dat Bedrijvenpark Ursus zich midden in het industriegebied van Meulebeke zal onderscheiden door middel van een warme materialisatie en weloverwogen detaillering. Raampartijen worden gecombineerd met aluminium uitlijningen en betonpanelen, die het gebouw een hoogwaardige uitstraling moeten geven.