foto met boek 3

Michael Vlerick schrijft een boek over gelukkig en/of ongelukkig zijn

KORTRIJK - Michael Vlerick, zoon van de bekende ondernemer Philippe Vlerick, heeft (bij Lannoo) een derde boek geschreven. Daarin gaat hij op zoek naar de gevoelens van geluk en ongeluk. Titel van het boek: “Waarom we niet gelukkiger zijn?” Na diepgaande analyse beschrijft hij nauwkeurig het pad naar meer zevende hemel, en wie wil dat pad niet kennen en volgen?

Michael Vlerick is wetenschapsfilosoof en schrijver. Eerder bracht hij al ‘De tweede vervreemding’ en ‘Kritisch en wetenschappelijk denken’ op de markt. Nu is hij aan een derde boek toe. Vlerick doceert aan de universiteit van Tilburg.

Volgen Vlerick zijn geluk en ongeluk grotendeels  genetisch voorgeprogrammeerd. Maar hij weet als geen ander dat niemand perfect of permanent gelukkig kan zijn. Afwisselende gemoedsgesteltenissen zijn nu eenmaal ‘des mensens’.

Michael Vlerick probeert in zijn boek te tonen hoe elkeen zijn lot in eigen handen kan nemen. Op weg naar meer geluk.  Hij vertaalt eeuwenoude inzichten – van het boedhisme tot het stoïcisme – naar een concreet geluksplan. Meditatie is daarin een belangrijke factor, aldus de auteur. Maar ook via de moderne wetenschap zijn er doorbraakmogelijkheden, met genetische modificatie als ultiem verzet.