Delfosse Michel 2020

Michel Delfosse (Bel&Bo) pleit voor radicale verschuiving van de zomer én de winterkoopjes

DEERLIJK - Federaal minister van Economie Nathalie Muylle, afkomstig uit Roeselare,  heeft aangekondigd dat de komende soldenperiode verschoven wordt van juli naar augustus. De winkelsector was al langer vragende partij, ook los van corona, om te schuiven met de koopjesperiode. Het Deerlijkse Bel&Bo wil zelfs nog een stap verder gaan.

Michel Delfosse, CEO van Bel&Bo, wil de soldenperiode gewoon totaal anders inplannen. Hij is gelukkig met de aangekondigde verplaatsing van de zomersolden naar augustus. Maar dit is niet genoeg. Volgens Michel Delfosse zouden ook de winterkoopjes op een ander moment moeten vallen. Hij pleit expliciet voor het doorschuiven januari naar februari. Over het waarom is hij heel duidelijk: dit sluit veel beter aan bij de seizoenen zelf. "Want in januari moet de winter nog beginnen, dan klopt het toch niet om alle winterkleren al aan verminderde prijzen te slijten", zo laat Delfosse verstaan.

Bel&Bo wil zich dezer dagen ook profileren als sociaal bedrijf. Zo schonk het liefst duizend witte t-shirts aan het AZ Groeninge in Kortrijk, dit voor het verzorgend personeel. Bovendien zijn de collega’s  in de weer met het maken van mondmaskers voor het AZ Delta in Tielt.