Sioen Michèle 20 eigen foto Michèle

Michele Sioen (Sioen Industries) dingt mee naar de titel ‘Strafste Onderneemster van West-Vlaanderen’

ARDOOIE - Made in West-Vlaanderen gaat in samenwerking met de lezers op zoek naar de Strafste Onderneemster van West-Vlaanderen. In 2023 ging Iris Vandaele (Kipco-Damaco) met de eretitel aan de haal. De kandidates voor 2024 stellen we u deze week één voor één voor. Vandaag: Michele Sioen van het gelijknamige familie- en wereldbedrijf Sioen Industries.   

-Kan u zichzelf even kort voorstellen?

-Mijn naam is Michele Sioen en ik ben sinds 2005 CEO van de groep Sioen. Ik volgde mijn vader op die in 1960 het bedrijf stichtte.

-Kan je het bedrijf nog even voorstellen?

-Sioen Industries is een gediversifieerde groep met 6.000 medewerkers die dagelijks ijveren voor één missie: het beschermen van mensen, hun bezittingen en de planeet. We produceren technisch textiel, beschermkleding en kleuroplossingen met binnen deze drie takken een gevarieerd productgamma dat wereldwijd te vinden is. Enkele van onze troeven zijn een focus op innovatie en duurzame oplossingen. Niet onbelangrijk is het familiaal karakter van ons bedrijf: dit merk je in de langetermijnvisie van onze aanpak en in de passioen - de gedrevenheid - van onze mensen.

-Wie of wat heeft u geïnspireerd om te ondernemen?

-De waarden van hard werken, doorzettingsvermogen en oog voor detail werden me van jongs af aan bijgebracht door mijn ouders. Hun onvoorwaardelijke steun en inspirerende voorbeeld gaven me de drive om mijn eigen pad te bewandelen binnen het familiebedrijf.

-Waaraan of aan wie heb je deze nominatie te danken, denkt u?

-De nominatie voor 'Dé Strafste Onderneemster van West-Vlaanderen' is een prachtige erkenning, maar de echte verdienste ligt bij onze 6.000 medewerkers. Zij zijn het kloppende hart van Sioen Industries. Hun passie, toewijding en harde werk zijn de fundamenten van ons succes. Elke dag opnieuw geven ze het beste van zichzelf, waardoor we samen grenzen kunnen verleggen en nieuwe hoogtes kunnen bereiken. Ik ben dan ook enorm trots op hen en dankbaar voor hun onvoorwaardelijke steun. Deze nominatie is een teamprestatie. Het toont de kracht van samenwerking, synergie en gedeelde waarden, waaronder onze Passioen. Samen zijn we sterker en kunnen we de wereld een betere, en veiligere, plaats maken.

-Ken je de concurrenten in dit concours of hoe schat je de concurrentie in?

-De concurrentie voor de titel van Strafste Onderneemster van West-Vlaanderen is zonder twijfel sterk. De provincie telt immers tal van gedreven en inspirerende vrouwelijke ondernemers die elk op hun eigen manier een verschil maken.

-Waarom moeten onze lezers op u stemmen?

-Stemmen op mij is stemmen op:

  1. Een sterke leider: met een heldere visie en passie voor innovatie, inspireer en motiveer ik 6.000 medewerkers om elke dag samen te het beste van zichzelf te geven. De groei van ons bedrijf is daar het beste bewijs van.
  2. Een trouwe teamspeler: ik ben trots op onze medewerkers en erken hun cruciale rol in ons succes. Deze award is dan ook een teamprestatie.
  3. Een maatschappelijk verantwoordelijk ondernemer: met oog voor de mens, milieu en maatschappij, streef ik naar een positieve impact op de wereld.

Het zou een grote eer zijn om deze erkenning te mogen ontvangen voor mezelf, maar zeker en vast ook voor ons team.

info: Stemmen op Michele Sioen of op een van onze andere straffe onderneemsters, kan nog tot en met 3 maart via https://www.made-in.be/strafste-onderneemster/