Busworld Turkey 22opening

Busworld zorgt voor ‘full house’ in Istanbul

RUMBEKE - Ruim drie maanden voor de beurs Busworld Turkije de deuren opent, is de beurs volledig uitverkocht. De vakbeurs Busworld, destijds in Kortrijk in de markt gezet door Luc Glorieux, heeft al enkele decennia de grenzen ook verlegd buiten België. Nog dit jaar gaat eveneens Busworld Indonesië door.    

Busworld Türkiye

viert inmiddels zijn 10e editie in Istanbul, en det dat met een volledige bezetting. Mieke Glorieux, die haar vader opvolgde, heeft het over een mijlpaal. Er worden 157 exposanten verwacht die klaarstaan om de nieuwste technologieën op het gebied van bussen en touringcars te presenteren. De editie van 2022 was een groot succes met meer dan 11.000 bezoekers uit 84 landen, en de verwachtingen voor dit jaar zijn nog hoger gespannen. De niet-te-missen vakbeurs van West-Vlaamse origine vindt plaats van 29 tot 31 mei 2024 in het Istanbul Expo Center.

Bezoekers kunnen een uitgebreide beurs verwachten met bussen, touringcars en minibussen, voorzien van diverse aandrijvingen, waaronder duurzame en autonome voertuigen. Vooraanstaande merken zoals Anadolu Isuzu, BMC, Bozankaya, en vele anderen zullen aanwezig zijn om een blik op de toekomst van vervoer te bieden.

De cruciale rol van leveranciers

De beurs erkent ook het cruciale belang van leveranciers in de industrie. Er zal een breed scala aan bedrijven aanwezig zijn die gespecialiseerd zijn in assen, remmen, laadsystemen, en meer. Dit bevestigt het evenement als een one-stop-shop voor voertuigfabrikanten en -operators.

Bezoekers kunnen kiezen uit 179 productcategorieën. Gerenommeerde internationale en Turkse merken zullen de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, technologische en digitale innovatie benadrukken.

Busworld Türkiye 2024 wil meer zijn dan enkel een beurs. Het wil zich ook profileren als een dynamisch centrum voor professionals om nieuwe technologieën te verkennen, in contact te komen met leiders in de industrie, en betekenisvolle partnerschappen af te sluiten. Er wordt dit jaar bijzondere aandacht besteed aan duurzaamheid en digitale ontwikkelingen, wat de toewijding van de industrie aan een groenere, slimmere toekomst weerspiegelt.

foto: Busworld Turkije archief