Nieuws West-Vlaanderen Moderna Products betrekt nieuw hoofdkwartier en heeft torenhoge ambities

Moderna Products betrekt nieuw hoofdkwartier en heeft torenhoge ambities

Moderna Products betrekt nieuw hoofdkwartier en heeft torenhoge ambities

IZEGEM – Nog dik veertig dagen – de teller loopt op de website van het bedrijf – en Moderna Products neemt zijn intrek in een nieuw en spectaculair hoofdkwartier in Izegem.  Een investering van om en bij de 25 miljoen euro. Moderna Products (45 miljoen euro omzet, 80 vaste medewerkers) produceert en commercialiseert allerlei benodigdheden voor honden en katten: van eetbakken over slaapkommen tot verhuiskoffers.   

De voorgeschiedenis van het Izegemse Moderna Products gaat terug tot het interbellum van de vorige eeuw. 90 lentes jong dit jaar, eerbiedwaardig dus. In 1932 begon Gabriel Saelen, de grootvader van de huidige CEO, in de ‘achtertuin’ van zijn huis met een productie atelier voor knopen. De tweede generatie maakte de switch naar de huidige activiteit.

Vandaag berust de leiding bij de derde generatie, vertegenwoordigd door Chantal Saelen en Bart Bonte. Zij verhuizen nu de hele inboedel van de ene kant van het Kanaal naar de andere kant waar een state-of-the art site wordt neergezet die nu al veel aandacht krijgt van voorbijgangers. De site huisvest zowel nieuwe kantoren als een vol-automatisch hoogbouw magazijn.

Groot potentieel

De verhuis toont aan dat de ambities groot zijn. In de komende vijf tot tien jaar wordt gemikt op een nieuwe kwantumsprong. Volgens recent onderzoek zouden 400.000 Belgen overwegen om een puppie in huis te halen. “Maar we denken ook out-of-the-box”, aldus Chantal Saelen. “Er zijn buiten honden en katten, nog huisdieren toch? Zoals vissen of knaagdieren. Dat opent perspectieven, alsook het feit dat de Y-generatie tuk is op het in huis halen van al dat gezelschap. Recent onderzoek laat daar niet de minste geen twijfel over bestaan.”l

Ondernemers met visie

Moderna Products bevindt zich dus duidelijk in een groeimarkt en blijft daarbij zijn baseline – creating smart plastics for happy pets – trouw. Vandaag exporteert het bedrijf zijn producten al naar 75 landen wereldwijd, tot in de Filipijnen toe. Die endogene groei heeft het bedrijf mee te danken aan zijn inspanningen op vlak van inhouse bedachte innovatie.

Chantal Saelen en Bart Bonte toonden zich ook eerder al ondernemers met een visie vooruit. In 2015 was dat ook al het geval, toen ze in de Verenigde Staten (Gaffney, South Carolina) een bijhuis openden om de Amerikaanse markt te beleveren. Die zet is een schot in de roos gebleken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.