Nanopixel_9

Nanopixel integreert virtual reality bij Bostoen

De residentiële projectontwikkelaar Bostoen zet voortaan Virtual Reality (VR) in bij de aankoop van een projectwoning of appartement. Klanten kunnen hun nieuwe woning configureren en beleven zonder dat er ook maar één baksteen gemetst is. Daarvoor wordt beroep gedaan op de technologie van het West-Vlaamse Nanopixel (Roeselare) dat de virtuele woonruimtes ontwikkelt en de afwerkingsmaterialen digitaliseert. De begeleiding door Interieurarchitecten en bouwadviseurs gebeurt aan de hand van een touch screen. “In plaats van maquettes en statische beelden, biedt vastgoedtechnologie of ‘property technologie’, zoals deze virtuele tool, belangrijke voordelen: de technologie is interactief & immersief, waardoor het veel eenvoudiger is om je voor te stellen hoe het gebouw en de omgeving er zal gaan uitzien.”, verklaart Dietrich De Blander, CEO van Nanopixel.

Bostoen, uit Drongen, is al veertig jaar een gevestigde waarde in de vastgoedmarkt. Het bedrijf staat voor nieuwbouw projectwoningen, appartementen en woningen op maat van de klant, zowel gemetst als in houtskelet. De focus ligt op betaalbaar, duurzaam en comfortabel wonen, met respect voor mens en milieu. Een 300-tal werknemers genereren een omzet van 100 miljoen euro.

De keuze van Bostoen voor de integratie van VR is wel overwogen. “Deze digitale marketingtool werd ontworpen om gezinnen hun nieuwe thuis te laten beleven, zonder de aanwezigheid van een fysiek gebouw” licht Joery Michiels, verantwoordelijke corporate sales & marketing toe. “Het is een uitzonderlijke beleving om je droomwoning virtueel te configureren en er nadien virtueel in rond te lopen. Klanten kunnen zich zodoende hun nieuwe woning beter voorstellen en een juiste materiaalkeuze bepalen”.

Klanten kunnen voortaan vanuit hun thuisregio en met de hulp van de binnenhuisarchitecten van Bostoen, hun nieuwe woning inrichten. De VR-applicatie bevat ruime keuzemogelijkheden aan onder meer vloer- en wandtegels, binnenschrijnwerk, sanitair en verlichting. In het kader van de regionale verankering van Bostoen werd een VR-opstelling geplaatst in de kijkwoning van Roosdaal (Vlaams-Brabant), Harelbeke (West-Vlaanderen) en de hoofdzetel te Drongen (Oost-Vlaanderen).