Nestor vaccinatie

Nestor stuwt vaccinatiecentra mee vooruit

WAREGEM - De vaccinatiecentra draaien stilaan op volle toeren. Dat is mee te danken aan de honderden vrijwilligers die zich op interimbasis voluit engageren. Het Waregemse Nestor speelt hierbij een grote rol. Nestor, amper vijf jaar oud, heeft van het flexibel inzetten van vijftigplussers op de arbeidsmarkt zijn corebusiness gemaakt. 

Nicolas Moerman en Mathieu Vandenhende, stichters van Nestor, helpen de vaccinactiecentra in West-Vlaanderen aan de broodnodige handen. De door ondernemerschap gedreven Nicolas Moerman werd recent nog gelauwerd als de beste Jonge Ondernemer in West-Vlaanderen.

Nestor NV is een erkend uitzendkantoor in het Vlaamse Gewest, in Brussel en in Wallonië. Hoofddoel is om op een kwaliteitsvolle manier mensen van boven de vijftig flexibel aan het werk te stellen. Nestor werd opgestart in januari 2016 door Nicolas Moerman en Mathieu Vandenhende. De gecombineerde ervaring in HR en marketing, ondersteund door een aantal gekwalificeerde medewerkers, laat hen toe om elke dag gemotiveerde 50-plussers en gepensioneerden op een kwaliteitsvolle manier aan een opdracht te helpen.

Mensen met ervaring

Zo ook bij de vaccinatiecentra, waar we met zijn allen de weg naar de vrijheid proberen te herwinnen. Volgens de verantwoordelijken van de centra zijn de medische taken (mensen met een medische achtergrond) de moeilijkste om in te vullen. Volgens Jelle Lipkens, HR-manager van de eerstelijnszone Oostende-Bredene, doen zich et dank aan onder meer Nestor geen al te grote problemen voor. Hij prijst de goede samenwerking met het uitzenkantoor voor vijftig plussers. "Ik weet dat Nestor uitsluitend mensen naar mij doorstuurt die een grondige selectie hebben doorlopen en aan alle voorwaarden voldoen", aldus Lipkens. "En daarnaast heeft werken met gepensioneerden nog een tweede grote voordeel: ze zijn heel flexibel inzetbaar en erg vaak beschikbaar.”