vermeulen e

Neuhaus smelt voor Natan en vice versa

Twee zijn sterker dan één. Het is een oud adagio en topmerken Natan van de West-Vlaming Edouard Vermeulen, en het Belgische chocolademerk Neuhaus, hebben het principe toegepast en dus een ad hoc samenwerking op poten gezet. Vermeulen werpt zich daarbij op in wat hij best kan: ontwerpen. Dit maal niet van jurken of klasrijke avondkledij, maar wel van pralinedozen. Dezer dagen ligt het aanbod keurig in de etalages van alle Neuhaus-winkels.

Edouard Vermeulen baseerde zich naar eigen zeggen op zijn jeugdherinneringen. De geschenkdoos, waarin drie pralines wachten op zoete mondjes, zou een link hebben met de Wereldtentoonstelling van 1958. In zijn herinnering werd een maaltijd ten huize van de grootouders Vermeulen destijds altijd afgesloten met een overheerlijke praline van Neuhaus. Dat bracht hem op ideeën. De Vermeulens zijn zoals bekend afkomstig uit Ieper.

De design pralineboxen zijn overigens niet alleen te krijgen in de Neuhaus-winkels, maar evenzeer in de Natan-boetieks. Het is niet de eerste maal dat Neuhaus en Natan de handen in elkaar slaan. Edouard Vermeulen schetste in 2016 nog jurken rond het thema chocolade.