Nieuws West-Vlaanderen Newsweek zet AZ Groeninge op numero uno

Newsweek zet AZ Groeninge op numero uno

Newsweek zet AZ Groeninge op numero uno

KORTRIJK – Het gereputeerde Amerikaanse magazine Newsweek roemt het Kortrijkse ziekenhuis AZ Groeninge. AZ Groeninge is volgens het blad het beste niet-universitaire ziekenhuis van België. Zopas sloot het Kortrijkse ziekenhuis, dat nog altijd uitbreidt, ook nog een green deal ‘duurzame zorg’ met de Vlaamse overheid. 

Newsweek publiceerde een nieuwe ranglijst van beste ziekenhuizen ter wereld. De Belgische rangschikking wordt aangevoerd door de (5) universitaire ziekenhuizen met Leuven op plaats 1 en Gent op plaats 2. Maar bij de niet universitaire Belgische hospitalen is AZ Groeninge de numero uno. Newsweek kent AZG een score toe van 78,93 procent, grote onderscheiding zeg maar.

Bij AZ Groeninge werken er vandaag 3.200 medewerkers en 250 artsen. Het door Inge Buyse keurig geleide ziekenhuis is het op één na grootste van België, maar zal de komende tijd nog uitbreiden. In 2010 (eerste fase) en 2017 (tweede fase) verhuisden al drie van de vier campussen uit de binnenstad naar de Kennedylaan. De nu geplande uitbreiding betreft het vervolledigen van de C-vleugel. Deze is op dit moment maar voor de helft gebouwd. Met de realisatie van bouwstap 3 zullen eind 2025 de vier vleugels van het ziekenhuis volledig af zijn. De deur van Stadscampus Reepkaai gaat dan ook definitief dicht. Vanaf 2026 gaan alle consultaties en opnames dan door op de campus Kennedylaan.

De eerste voorbereidingen voor de uitbreiding starten over enkele weken. “Om iedereen goed te informeren, organiseren wij op woensdag 22 maart om 16u30 in het Notenhof een infovergadering voor buren en bedrijven”, aldus woordvoerder Stefaan Lammertyn . “Daarin geven wij tekst en uitleg over het ganse traject van bouwstap 3 en over de impact van de werken voor bezoekers en patiënten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.