thumbnail_Nico & Maria JCI (3)

Nico Goossens is dé Jonge Ondernemer van Antwerpen: “Deze prijs is voor het hele team”

SINT-KATELIJNE-WAVER, ANTWERPEN - Nico Goossens (31) werd gisteren verkozen tot Antwerpse Jonge Ondernemers 2022 in de jaarlijkse verkiezing van JCI District Antwerpen. Nico staat intussen zes jaar aan het roer van familiebedrijf Goni, gespecialiseerd in slasoorten, tuinkers en paksoi . Nog het hele jaar lang mag hij zichzelf de meest verdienstelijke jonge ondernemer van Antwerpen noemen.

Ik moet het vragen, Nico: wat doet dat met een mens?

(lacht) "Ik moet bekennen, ik kende JCI zelf niet goed. Maar toen ik eenmaal genomineerd was, wou ik wel winnen. Ik zou maar een rare ondernemer zijn als ik niet wil winnen. Het is in ieder geval een mooie erkenning van ons werk. Want de prijs is eigenlijk voor het hele team. We staan in totaal met een twintigtal medewerkers in onze serres, en die hebben allemaal hun verdienste gehad in ons succes."

De jury liet zich vooral overtuigen door jouw innovatieve ondernemerschap. Wat moet ik me voorstellen bij innovatie in de slateelt?

"We telen sla op een mobiel gotensysteem en dus niet in volle grond. Maar goed, ik heb dat systeem niet uitgevonden. We maken ook het verschil in robotisering en automatisering van onze teelt. We hebben nu een drie hectare aan serres en leveren aan de grote Belgische supermarktketens zoals Colruyt, Okay, Carrefour en Aldi."

 

Nico in zijn innovatieve serre.

Goni is een familiebedrijf. Is dat een troef?

“Zeker. Ik ben zelf de derde generatie slateler. Mijn ouders werken beide mee in het bedrijf. Een familiebedrijf heeft een heel eigen karakter: iedereen kent elkaar en er is een cultuur van respect. We willen dat graag zo houden. Onze mensen zijn de belangrijkste steunpilaar van het bedrijf.”

Je bent nu toch een voorbeeld voor jonge ondernemers in de streek. Wat geef je hen mee als advies?

“Heel simpel: geloof in uw eigen verhaal en houd vast aan je idee. Tenzij het natuurlijk een heel slecht idee is. (lacht) Maar je gaat zien, als je gaat voor je eigen verhaal, dan kom je er wel.”

Als Antwerpse Jonge Ondernemer van 2022 neemt Nico het op tegen de andere provinciale winnaars in de Vlaamse finale op 19 mei.