Nestor

Nicolas Moerman en Mathieu Vandenhende draaien muziekklassiekers voor actieve vijftigplussers

WAREGEM – Nestor, het uitzendkantoor voor vijftigplussers en gepensioneerden, blaast 3 kaarsjes uit. Om dat te vieren werden alle uitzendkrachten tijdens het weekend uitgenodigd voor het oudste personeelsfeest in Vlaanderen. Zo’n 139 vijftigplussers (met een gemiddelde leeftijd van 61 jaar) kwamen klinken op de verjaardag van Nestor dat in 2016 in Waregem werd opgericht door de West-Vlaamse ondernemers Nicolas Moerman (32) en Mathieu Vandenhende (34) om meer vijftigplussers en gepensioneerden aan het werk te krijgen.

Inmiddels telt Nestor drie kantoren: Sint-Martens-Latem, Brussel en Antwerpen. De consulenten hebben al 980 vijftigplussers en gepensioneerden aan het werk geholpen.
Nestor is een succesrecept omdat het een oplossing biedt voor een reëel en specifiek probleem. De cijfers spreken: gemiddeld zijn 412 ‘nestors’ per week aan het werk (39% gepensioneerden) en de gemiddelde leeftijd van de werknemer bedraagt 61 jaar. In deze fase heeft Nestor 151 openstaande vacatures.
“Nestor is het eerste en enige uitzendkantoor voor deze doelgroep”, zegt Mathieu Vandenhende. “De grote respons sinds onze lancering toont aan dat ondernemers en werknemers zaten te wachten op dit initiatief. Uitzendarbeid is de ideale manier gebleken om de barrières te verlagen.”

Geen schlagermuziek in een duffe feestzaal

Nestor probeert steeds de heersende negatieve percepties te doorbreken rond vijftigplussers en gepensioneerden. “Voor de fuif kozen we voor een hippe locatie, de Ray in Gent, om te tonen dat onze nestors echt niet oubollig zijn”, zegt Nicolas Moerman. “Dat zie je trouwens ook aan hun muziekkeuze. We vroegen onze medewerkers om hun favoriete muziek te verwerken in een playlist. Geen schlagers, maar veel muziek van Dire Straits, Abba, Coldplay en Kings Of Leon waren de meest gevraagde deuntjes.”