Bekaert yves kerstens landscape(2)

Nieuwe CEO van Bekaert gaat er ambitieus tegenaan

KORTRIJK - Yves Kerstens, de nieuwe CEO van Bekaert, is een man met een plan. Op een 'Capital Markets Day' in Londen, een event voor institutionele beleggers en analisten, keek hij vooruit naar de onmiddellijke toekomst van Bekaert. Aan ambities alvast geen gebrek.   

 

Bekaert stelde in Londen zijn herpositionering en groeiplannen voor. Daarbij werd nadere info verstrekt over innovatie- en duurzaamheidsthema’s maar ook op strategische opportuniteiten in markten zoals de energiesector of de bouw (met koolstofarme bouwproducten).

De nieuwe CEO Yves Kerstens en CFO Taoufiq Boussaid zetten in Londen ook een reeks cijfers en financiële verzuchtingen op een rij. Zo moet de omzetgroei meer dan  5% bedragen op middellange termijn (uitgaande van constante grondstofprijzen en wisselkoersen). Voor 2026 wordt een onderliggende EBIT-marge van meer dan 10 procent in het vooruitzicht gesteld. En de return on capital employed moet ook tegen 2026 meer dan 20 procent bedragen.

Belofte maakt schuld

Bekaerts nieuwe roerganger, Yves Kerstens, zei nog dat het bedrijf in de afgelopen jaren een succesvolle transformatiestrategie heeft doorgevoerd die de operationele marges en cashflow gevoelig hebben verbeterd. "Onze strategie voor de toekomst wordt bepaald door de vragen: wat kunnen we bijkomend doen en hoe kunnen we het uitrollen van de strategie versnellen?", aldus Kerstens. "We hebben naast wereldwijd marktleiderschap in onze sterke, veerkrachtige kernbusiness, ook een aantal boeiende groeiplatformen. De combinatie hiervan zal wezenlijke verandering creëren doorheen onze business en duurzame groei en aandeelhoudersrendement opleveren.”