Accountants fusie

Nieuwe West-Vlaamse accountancykantoor FRWRD wil zijn plaats opeisen in de sector

TORHOUT - Er gebeurt van alles in de accountancywereld, die kennelijk een zoektocht begonnen is naar meer consolidatie, weg van de kleinschaligheid. De golfslag in de sector is in elk geval groot. Dat wordt nu nog eens bewezen door de fusie van drie eerder onafhankelijke spelers uit het noorden van de provincie. Met FRWRD, de nieuwe roepnaam van het kantoor, ambiëren ze in een markt met grote spelers een eigen rol te spelen. 

2021 betekent een nieuwe start voor CPJ Accountants en Fibam. De drie kantoren (Bredene, Veldegem, Torhout) bundelen de krachten en rollen samen FRWRD strategic accountancy uit. Met FRWRD willen trekkers Jurgen en Kurt Coene samen met Stijn Puype hun ambities in de sector waarmaken. “De symbiose staat synoniem voor vertrouwen in de toekomst”, steekt Kurt Coene van wal. “Met Fibam in Torhout mee aan boord, groeien we van twee naar drie kantoren. Een mooie aanvulling voor de vestigingen van CPJ in Veldegem en Bredene. De schaalvergroting laat ons toe maximaal in te zetten op strategische accountancy. Enerzijds met een focus op digitale diensten en persoonlijk proactief advies. Anderzijds voortbouwend op 20 jaar ervaring in accountancy, fiscaliteit, vermogens- en startersadvies."

Groei als drijfveer

Ook Stijn Puype klinkt opgetogen. “De samenwerking kadert niet alleen in onze eigen groeistrategie", zegt Puype. "Evengoed willen we onze cliënten adviseren en begeleiden bij hun plannen. Zo voegen we ook nadrukkelijk investeringsadvies toe aan ons dienstenpakket. Meer dan ooit is er behoefte aan perspectief.”

De drie nieuwe partners hebben voor FRWRD dus een uitgesproken pad voor ogen. “Maar er borrelen nog meer plannen,” aldus Jurgen Coene. “Het kantoor te Veldegem strijkt vanaf 1 maart 2021 neer in een gloednieuw complex langs de Torhoutsesteenweg in Zedelgem. Het trendy interieurconcept staat in het teken van groei en vooruitgang. Een unieke setting waar het aangenaam is om te werken en waar cliënten zich welkom voelen. Ook in Bredene zullen we verhuizen naar een nieuwe locatie.”

Voor het vinden van de nieuwe merknaam werd beroep gedaan op expert in de materie Comma (Zedelgem).