Novy KV Kortrijk

Novy viert 50 jaar sponsorship van voetbalclub KV Kortrijk

KORTRIJK: 50 jaar, ononderbroken. Zo lang is het Kortrijkse bedrijf Novy inmiddels sponsor van de Kortrijkse voetbalclub KV Kortrijk. Zopas werd het sponsorship op de rood-witte truitjes verlengd. Met nog eens drie jaar er bovenop. 

Kort na de fusie tussen Kortrijk Sport en Stade Kortrijk prijkte bij de start van het seizoen 1974-1975 Novy (toen nog een fietsenfabrikant in handen van de Kortrijkse familie Lanoy) al voor de eerste keer op de borst van Kerels als Boudewijn Braem, Freddy Seys en Michel Timmerman. De West-Vlaamse specialist én marktleider in dampkappen en kookplaten breit inmiddels al een halve eeuw een rode draad doorheen de geschiedenis van de voetbalclub.

“Al jaar en dag kunnen we rekenen op Novy als fiere shirtsponsor van de Kerels", zegt Pieter Vandoolaeghe, partnership manager bij KV Kortrijk. "We zijn trots een rasecht lokaal bedrijf in ons midden te hebben die net als wij service en kwaliteit hoog in het vaandel dragen. Om eerlijk te zijn kan ik me geen KVK-shirt inbeelden zonder Novy op de schouders.”

KVK en Novy willen de komende seizoenen ook verder inzetten op verschillende marketinginitiatieven met innovatie en samenwerking als centrale thema’s. Zo was Novy dit seizoen bijvoorbeeld nauw betrokken bij het Let Him Cook-project met KVK en Unibet.