Nieuws West-Vlaanderen Olivier Lanckriet & Co richten met In-Tec Group een nieuw platform op voor duurzame energietechnieken

Olivier Lanckriet & Co richten met In-Tec Group een nieuw platform op voor duurzame energietechnieken

Olivier Lanckriet & Co richten met In-Tec Group een nieuw platform op voor duurzame energietechnieken

BRUGGE, ROESELARE – Vier West-Vlaamse ondernemers bundelen de krachten om een nieuw ondernemersverhaal te schrijven. De initiatiefnemers zijn Olivier Lanckriet (Vela -Co-Pilot), de Roeselaarse broers Pieter en Wouter Loosveld (In-Tec) en Luc Famil (Brugse bedrijf Famil). Met een nieuwe aandeelhoudersstructuur willen ze voorbereid zijn om een groeiverhaal te schrijven als leidinggevende experts en installateurs van duurzame energietechnieken, en dit onder de noemer van de In-Tec Group.

 

De bekende Brugse ondernemer Olivier Lanckriet bereikte recent een overeenkomst met Pieter en Wouter Loosveld (In-Tec) en Luc Famil over een deelname in het kapitaal van In-Tec BV en Famil NV enerzijds en de oprichting van IN-TEC GROUP anderzijds. Wouter, Pieter en Luc blijven als directie verantwoordelijk voor het dagelijks management van hun beide bedrijven, maar schrijven dus mee aan een nieuw verhaal met meerwaarde. Het integratieproces werd begeleid door de bekende Brugse jurist Ludo Lievens.

Krachten bundelen

Het nieuwe partnership heeft als doel om met de technische knowhow en digitale werking van In-Tec en Famil een technisch bedrijf uit te bouwen dat een groot netwerk van experten en techniekers zal ondersteunen bij het realiseren van de energietransitie voor wonen en werken in België. De drie bedrijven zullen hun kennis en netwerk samenbrengen om met een sterk merk, IN-TEC GROUP, aantrekkelijk te zijn voor haar medewerkers, klanten en toekomstige aangesloten partners.

In-Tec heeft jarenlange ervaring als installatiebedrijf van alle technieken gaande van de residentiële tot en met de industriële sector. Vandaag is er reeds een sterk team van 30 specialisten. Sinds de start werken Wouter en Pieter met heel veel inzet op de Vlaamse markt. Het leverde hen een grote voorsprong op in klantentevredenheid en efficiëntie. Ook Famil is een gereputeerde waarde in de wereld van de kwaliteitsvolle elektriciteitsinstallaties. Dit binnen zowel de residentiële en industriële markt, alsook de markt van de horeca, assistentie-woningen, hotels, kantoren en retailparken.

Belangrijke transitie

De CEO’s van de drie betrokken bedrijven zeggen unisono dat ze klaar waren voor een nieuwe stap in hun groeistrategie. Ze noemen zich vandaag complementaire partners.

“Bij Pieter, Wouter en Luc hebben we alle kwaliteiten gevonden van een team en bedrijf dat het platform klaar heeft om een sterke groei in te zetten”, aldus Olivier Lanckriet die de strateeg is achter een en ander. “Ook de markt is toe aan een grote slag richting meer expertise en consolidatie. De energietransitie staat bovenaan de agenda van heel wat particulieren en bedrijven, mede gestuurd door nieuwe wetgeving vanuit Europa en België. Met de oprichting van de IN-TEC GROUP willen we Wouter, Pieter en Luc ondersteunen om de leiding te nemen in deze belangrijke transitie. Ons team zal voor hen een ondersteunende rol spelen. Zij zullen de piloten zijn van de schitterende journey, wij zijn de co-piloot die onder meer bekwame vakmensen zal inzetten.”

Vela Co-Pilot, het bedrijf van Olivier Lanckriet, ondersteunt reeds meer dan 1.500 zelfstandigen in de electro, IT, keuken en sanitair markt onder de merken Exellent, Expert en Selexion, Brio en Compudeals.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.