Nieuws West-Vlaanderen Ondernemer en eventorganisator Ignace Crombé (65) overleden

Ondernemer en eventorganisator Ignace Crombé (65) overleden

Ondernemer en eventorganisator Ignace Crombé (65) overleden

KORTRIJK – In AZ Groeninge, waar hij behandeld werd voor zijn ziekte (pancreaskanker), is de bekende Deerlijkse ondernemer Ignace Crombé overleden. Hij werd 65. Hij zal vooral herinnerd blijven als ondernemer achter het initiatief Miss Belgian Beauty.   

Ignace Crombé had het organiseren al in zich van in zijn studententijd. Op Hoog-Kortrijk volgde hij de Hantal en raakte er in studentenkringen al vrij snel bekend voor zijn groot organisatietalent, al ging het dan nog om fuiven of om het bal van de studenten.

In het professioneel leven pakte hij uit met Animo, een marketing- en communicatiebureau avant-la-lettre. Hij zette alvast een stempel en hielp bedrijven bij het op poten zetten van events of in hun relaties met de media. Ignace Crombé bleek in die zin zowat de ideale matchmaker. Voortbouwend op dat elan pakte hij ook uit met zijn eigen event: Miss Belgian Beauty. Daarmee wilde hij vooral het monopolie van Miss België doorbreken. Hij slaagde aardig in dat opzet en tilde Miss Belgian Beauty (dat in 2009 voor het laatst doorging) op professioneel niveau, wat hem jarenlang de nodige mediabelangstelling opleverde. Daarnaast bleef hij bedrijven of verenigingen helpen aan de nodige exposure. Hij haalde ook steevast de covers van de ‘boekskes’.

In het dagelijks leven zal hij herinnerd blijven als iemand die bijzonder vriendelijk, zelfs charmant, voor de dag kwam, al bleek zijn privé leven niet altijd even geslaagd.

foto: Mediahuis

 

Ignace Crombé

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.