ONI ONIK – Atelier-2 (Groot)

Oni-Onik mag nu ook de titel dragen van hofleverancier

OOSTNIEUWKERKE - Het Koninklijk Paleis heeft zijn lijst bekend gemaakt van nieuwe hofleveranciers. Oni-Onik van de familie Vanhoutte is bij de gelukkigen. De kmo uit hartje West-Vlaanderen (Oostnieuwkerke) is uniek in zijn aanpak. Jan Vanhoutte en zijn zus Dicky tekenen in de tweede generatie voor een allicht nog te weinig bekend maar heus West-Vlaams modehuis, dat uitsluitend voor dames unieke avondkledij, prêt-à-porter, ceremonie- -of bruidskledij ontwerpt en in hartje West-Vlaanderen ook confectionneert. Behalve dat unieke aanbod voor dames is er nog een nevenactiviteit (confectie voor allerlei doeleinden). Naast Oni-Onik mag ook de Knokse watersportclub Kitesurf Association (koning Filip leerde er surfen) straks zijn brevet gaan ophalen in Laken.   

Oni-Onik komt met zijn topaanbod in de wereld van de mode voor vrouwen, ook in aanmerking om volgende week dinsdag te worden uitgeroepen tot het beste West-Vlaamse product (een organisatie van het Mediahuis en Made in West-Vlaanderen). Sowieso is de familie Vanhoutte straks (30 november) al officieel te gast op het Koninklijk Paleis om zijn brevet in ontvangst te nemen.

Oni-Onik was in alle stilte al langer leverancier voor het Koninklijk Paleis. "Alle ceremoniekledij die de dames aan het Hof dragen bij officiële gelegenheden, komt al dertig van bij ons", zegt Jan Vanhoutte. "Regelmatig kregen we ook de Hofleverancier bij ons op bezoek. Nu zal koningin Mathilde allicht ook de weg vinden naar Oostnieuwkerke."

Van alle markten thuis

Jan Vanhoutte stuurt de zaak aan samen met zijn zus Dicky. Haar dochter (Hélène) werkt ook mee namens de derde generatie. Het familiebedrijf heeft diepe roots die teruggaan tot in 1962. De Vanhouttes zijn harde werkers met het hart op de juiste plaats, ondernemers ook die altijd streven naar het beste.

Oni-Onik is het enige confectiebedrijf dat nog alles in België maakt. Korte leveringstermijnen en indien nodig confectie op maat zijn de grote troeven. "Naast avond- bruids- en coktailkledij maken wij ook kinderkledij voor suites, communies, enzovoort", aldus Jan en Dicky Vanhoutte. "Daarnaast maken wij ook ‘corporate wardrobe’ : gepersonaliseerde kledij voor bedrijven en instellingen, zoals voor ontvangstpersoneel en medewerkers van restaurants, hotels, enzovoort. Om maar één voorbeeld te geven: de medewerkers van driesterrenrestaurant Boury dragen onze kostuums."