Dewaele Sofie Spriet downloaden

Ook Vlerick School roept Dewaele uit tot de beste werkplek

IZEGEM - Voor de tweede keer in amper zes maanden tijd wordt Dewaele Vastgoedgroep erkend als bedrijf waarvoor mensen met plezier werken. In november vorig jaar werd de vastgoedspecialist al bekroond met de titel Great Place to Work, nu komt daar nog eens de award Best Workplace bij. Deze laatste erkenning komt van de Vlerick School. In de zoektocht naar de betere 'werkplaatsen' valt steevast het woord inclusie in de relatie tussen werkgever en werknemer.

 

De organisatie Great Place to Work, die de awards uitreikt, definieert een 'best workplace' - of beste werkplek - als een bedrijf waar werknemers, ongeacht wie ze zijn en wat ze doen, vertrouwen hebben in hun leiders, plezier hebben op het werk en trots zijn op wat ze doen. Bij Dewaele Vastgoedgroep, de grootste onafhankelijke vastgoedmakelaar van België, kunnen de medewerkers zich perfect vinden in die definitie. Op de stelling “Algemeen gesproken kan ik zeggen dat dit een heel goede organisatie is om voor te werken”, antwoordde maar liefst 95 procent van de 250 medewerkers instemmend. Het was een van de redenen waarom het bedrijf verkozen werd tot Great Place to Work.

Het onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd door het Great Place to Work Institute Belgium in samenwerking met Vlerick Business School.  Omwille van de goede score in de eerste bevraging van de medewerkers kon Dewaele ook meedingen naar de titel van Best Workplace. En die award is nu dus ook verdiend. Het familiebedrijf behaalde een plek in de top 10 in de categorie middelgrote bedrijven. Een opmerkelijk prestatie in een jaar waarin de pandemie de normale relaties tussen werkgever en werknemer ontregeld heeft. De resultaten van de bevraging bewijzen dat Dewaele de crisis op de juiste manier heeft aangepakt. In alle omstandigheden vinden de personeelsleden hun job aangenaam en boeiend.

Gelukkige mensen

De twee awards in korte tijd worden op applaus onthaald door CEO Sofie Spriet (zie foto), die vorig jaar in september de leiding van het bedrijf in handen nam. Dat gelukkige werknemers zorgen voor gelukkige klanten is in het bedrijfsleven al langer een gouden regel. In de bevraging van de werknemers zegt een overgrote meerderheid van 94 % dat ze zich meteen welkom voelden toen ze voor Dewaele zijn beginnen werken. Nog een opmerkelijke uitspraak waarmee 94 % zich akkoord verklaart: “Met trots vertel ik anderen dat ik voor deze organisatie werk.”

Dewaele ziet in deze dubbele erkenning een opstapje om betere mensen aan te trekken.