Oostduinkerke Golf ter Hil

Oostduinkerkse golf krijgt er 9 holes bij

OOSTDUINKERKE - De kogel is door de kerk. De gemeenteraad van Koksijde keurde de uitbreiding goed van negen bijkomende holes op de Oostduinkerkse Golf ter Hille. De golfclub, bekend ook van zijn uitdagend circuit, trekt jaar in jaar uit veel West-Vlaamse ondernemers aan. Het MER-rapport is eveneens klaar, zoals overigens de plannen van golfbanenarchitect Jeremy Pern die ook al de bestaande 18 en 9 holes uittekenende.

Als alles volgens plan loopt, dan zou de golf van Oostduinkerke (Koksijde) tegen het voorjaar van 2027 moeten hertekend en bespeelbaar zijn. De negen bijkomende holes zullen opgetrokken worden in dezelfde stijl als de Langeleed Championship Course.

De golf van Oostduinkerke is bijzonder populair omdat hij toch lichtjes anders dan anders is. De wind uit zee speelt uiteraard zijn rol, maar ook het terrein zelf differentieert zich door zijn oneven niveau. Die context zorgt bij veel golfspelers voor een grote uitdaging. De parcourbouwers van de nieuwe holes, willen dit maal wel zorgen voor een minder uitdagend design, zo wordt het tenminste aangekondigd.

De golf van Oostduinkerke (Golf ter Hille) kan elk jaar bogen op meer leden, waaronder honderden West-Vlaamse ondernemers groot en/of klein.