Oostende beloont zijn meest creatieve middenstanders

OOSTENDE - Met de operatie 'Oostende fonkelt' heeft het Oostendse stadsbestuur, in samenwerking met Het Economisch Huis, zijn meest creatieve middenstanders een hart onder de riem gestopt. Drie zaken mochten met bloemen en een mooie financiële beloning naar huis terug.   

De afgelopen kerstperiode vond de tweede editie van de kerstversieringswedstrijd Oostende Fonkelt plaats. Tientallen middenstandszaken zetten hun beste beentje voor om met hun zaak sfeervol en creatief voor de dag te komen. Op de nieuwjaarsreceptie van Stad Oostende raakten de winnaars bekend. De top drie ontving er een cheque van het Economisch Huis Oostende. Een jury en het grote publiek kregen elk 50 procent van de stemmen.

Touché Massage & Schoonheid, Mies & Muis en Herenkapper Vic werden de winnaars van het middenstandsconcours. Zij kwamen creatief uit de hoek en plaatsten producten uit de zaak of zelfgemaakte, gepersonaliseerde versiering aan de gevel of in de etalage. In aanwezigheid van burgemeester Bart Tommelein en algemeen directeur van het Economisch Huis Oostende Filip Roelandt kregen de ondernemers hun cheque overhandigd op de nieuwjaarsreceptie in de ACEG Wellington Hippodroom. “De prijs is een extra duwtje in de rug voor de ondernemers, die na de coronapandemie met een energiecrisis te maken kregen en ook dit jaar opnieuw moesten schakelen”, aldus Filip Roelandt, algemeen directeur van het Economisch Huis Oostende.