Oostende drones

Oostende profileert zich als ‘drone city’

OOSTENDE - Drones en alles wat daarmee samenhangt, zijn bijzonder 'hot'. De Stad Oostende wil hierin een pioniersrol spelen en organiseert nu bij wijze van primeur een eerste internationaal droneforum. Het havenbestuur en het Economisch Huis Oostende slaan de handen in elkaar om er een succes van te maken. 

Op donderdag 23 mei slaan Haven Oostende en Economisch Huis Oostende de handen in elkaar om de eerste editie van het ‘Interactief Forum Drones Oostende’ te organiseren. Dit baanbrekend evenement zal plaatsvinden bij Exail Robotics Belgium. De focus zal liggen op varende en onderwaterdrones. Verschillende bedrijven die actief zijn in de dronesector in Oostende of met het idee spelen om zich te vestigen in Oostende, worden uitgenodigd om vorm te geven aan een nieuw netwerk, nieuwe contacten en samenwerkingen.

In 2019 richtten Haven Oostende en Economisch Huis Oostende, samen met REBO, Internationale Luchthaven Oostende – Brugge, Hogeschool Vives en VLOC een nieuwe vzw op: Ostend DroneHub. Bedoeling was om om alle droneontwikkelingen in de regio te ondersteunen. Ostend Dronehub streeft ernaar Oostende te positioneren als een hub voor de ontwikkeling van drones voor industrieel en wetenschappelijk gebruik, met een focus op regionale impact. Ze beoogt ook de oprichting van een netwerk rond droneactiviteiten in Oostende om clusterwerking te bevorderen. In dat kader werd nu ook samengewerkt voor het ‘Interactief Forum Drones Oostende’.

Cruciale stap

Met de voortdurende evolutie van technologieën die de maritieme sector transformeren, is het forum een cruciale stap in het bevorderen van innovatie en samenwerking. Door de opkomst van drones in de scheepvaart en onderwaterexploratie wordt een nieuw tijdperk van efficiëntie en veiligheid ingeluid.

Het ‘Interactief Forum Drones Oostende’ zal een platform bieden voor professionals, academici en industrieleiders om ideeën uit te wisselen, uitdagingen te bespreken en samenwerkingen te verkennen. Door middel van interactieve sessies, presentaties en een unieke rondleiding bij Exail Robotics Belgium zullen deelnemers een dieper inzicht krijgen in de mogelijkheden en toepassingen van drones in de maritieme omgeving. Exail Robotics Belgium staat bekend om zijn expertise op het gebied van drones en robotica. De locatie biedt een inspirerende omgeving voor deelnemers om de nieuwste technologische ontwikkelingen te ervaren en te verkennen.