Nieuws West-Vlaanderen Oostendse ondernemer lanceert ontmoetingsapp voor foodies en flirters

Oostendse ondernemer lanceert ontmoetingsapp voor foodies en flirters

Oostendse ondernemer lanceert ontmoetingsapp voor foodies en flirters

OOSTENDE – De Oostendse ondernemer Sebastiaan Dorchain, komt met een innovatieve app op de proppen. De app heeft de toepasselijke naam ‘Flinners’ en heeft als achterliggende gedachte: When flirting and dinner meet. Volgens Dorchain zelf gaat het om de ideale ontmoetingsapp voor foodies en…flirters. 

Foodies die graag koken, hebben maar al te vaak meer dan een volledige maaltijd over. Ze zijn dan ook regelmatig genoodzaakt om hun restjes weg te gooien of drie dagen lang hetzelfde gerecht te eten. Flinners, de nieuwe ontmoetingsapp voor foodies, biedt daarvoor een alternatief. Wie zijn/haar maaltijd op Flinners post, kan anderen van zijn/haar kookkunsten laten genieten. Bovendien kan je zelf ook nieuwe gerechten ontdekken. Bij een ‘match’ worden de gerechten op leuke locaties, die ontwikkelaar Sebastiaan tot zogenaamde ‘flinner-points’ heeft omgedoopt, uitgewisseld. Vanaf dat moment krijgt men de kans om elkaar te ontmoeten, de maaltijden/recepten uit te wisselen en een praatje te maken.

Pioniersfunctie

Burgemeester Bart Tommelein was aanwezig bij de lancering van de app en gaf zijn mening over dit concept: “Of het nu gaat over een nieuw concept voor een horecazaak, winkel of zoals hier voor een app, we zijn in Oostende graag pionier”, aldus Tommelein. ” Hopelijk vinden de vele ‘foodies’ in onze stad de weg naar deze nieuwe ontmoetingsapp en kunnen er heel wat gerechten en hun chef-koks ‘gematcht’ worden.”

Schepen Charlotte Verkeyn sluit zich hier volledig bij aan: “Elk initiatief dat dingen in gang zet en mensen bijeenbrengt kunnen wij enkel maar toejuichen. Het is bovendien al lang geen geheim meer dat Oostende zich meer en meer wil profileren als culinaire stad aan zee. Dan zijn ook dit soort initiatieven zeer welkom.”

Nieuwe aanpak

“De app combineert de voordelen van een ‘too good to go’ met de leuke aspecten van een ontmoetingsapp”, aldus Sebastiaan Dorchain zelf.  “Gebruikers van traditionele datingapps blijven te vaak op hun honger zitten omdat ze moeite hebben met het dwingende karakter of het oppervlakkige links en rechts swipen van gefilterde profielfoto’s en daar wilde ik iets op vinden. Door corona blijft het moeilijk om nieuwe mensen te leren kennen en dit is een totaal nieuwe aanpak. Je kiest voor de maaltijd en leert achteraf de persoon kennen. Valt het mee, kan je de volgende stap zetten. Valt het niet mee, heb je iemand gelukkig gemaakt met een lekker gerecht en omgekeerd. Ideaal toch?”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.