Wacsonline team

Oostendse Transport Care wordt uitverkoren door De Lijn

De Lijn heeft na een lange en diepgaande analyse finaal voor WACSonline gekozen. Dit is een app ofte softwarepakket dat door het Oostendse Transport Care werd uitgedokterd. De mensen van de ‘Afdeling Rollend Materieel’ van De Lijn waren meteen gecharmeerd door het uitzicht en door de prestaties van het West-Vlaamse planbord.

De Lijn was op zoek naar een planningstool voor haar 9 vestigingen in Vlaams-Brabant en kwam zo bij WACSonline terecht. “Ons voorstel met de demovoorstelling werd geëvalueerd op basis van prijs, compatibiliteit met het lastenboek, gebruiksvriendelijkheid en de integratiemogelijkheden op langere termijn”, aldus stafmedewerker Jan de Jong. “Uiteindelijk bleven nog twee kandidaten over en besliste De Lijn om met ons in zee te gaan. Naast het originele uitzicht van ons planbord, waren er nog verschillende zaken die de doorslag gaven. Het webgebaseerde platform, met centrale informatie in de cloud, was een heuse troef. Ook de gebruiksvriendelijkheid en het feit dat er geen zware IT-kosten aan verbonden zijn, waren positieve punten. En tot slot trokken de verschillende integratiemogelijkheden hen helemaal over de streep.”

De software van WACSonline helpt ook de centrale planning van De Lijn aansturen, wat dan toegewezen wordt aan de andere vestigingen. “Met WACSonline stapt De Lijn op de bus en uiteraard ook op de tram naar de toekomst”, aldus de Jong. “We zouden ons softwarepakket nu graag verder uitrollen naar de andere provincies.” Transport Care is een bedrijf met standplaats Oostende.