Garrincha Kortrijk padel

Brugse Garrincha bouwt grootste padelcomplex van West-Vlaanderen in Kortrijk

KORTRIJK - In Kortrijk hebben het stadsbestuur en de Brugse privé investeerder Garrincha hun pallen voorgesteld voor een nieuw en spectaculair padelcomplex. Tegen het voorjaar van 2023 moet de site er staan, goed voor een totale investering van 3 miljoen euro. Kortrijk verleent ter hoogte van het sportcentrum Wembley een recht van opstal, Garrincha doet de rest. 

Het nog jonge Garrincha heeft van de inrichting van volledig ingerichte sportsites zijn handelsmerk gemaakt. Nu de omgevingsvergunning een feit is, kan de Brugse kmo van start gaan met de werken aan de padel- en petanqueclub die de naam Garrincha meekrijgt. De club in Kortrijk belooft een pareltje te worden en zal meteen één van de grootste van België zijn.

Padelsport blijft groeien

Dat padel in de sportwereld dé hype van de afgelopen jaren is, is een open deur intrappen. Het toegankelijke karakter van de sport gecombineerd met de mogelijkheid om met 4 tegelijk op het terrein te staan, wekt veel interesse. Tekenend is de verdubbeling van het aantal padelvelden in België in één jaar tijd. Van 524 velden in 2020 naar 1.088 velden in 2021 volgens de Belgian Padel Federation.

Twee jaar geleden was deze sport voor het grote publiek nog een nobele onbekende, maar kenners wisten dat de padelsport bezig was aan een serieuze opmars. "Daarom werd toen al beslist dat er ook in onze stad zo'n padelclub moest komen, toegankelijk voor iedereen", aldus schepen van Sport Wouter Allijns. "Het stadsbestuur besliste dat deze club er kon komen binnen het kader van Masterplan Wembley, het plan dat dit sportcentrum een groener en meer open karakter moet geven."

Unieke kans, unieke accomodatie

"Toen we hoorden over deze mogelijkheid hebben we niet lang getwijfeld om onze kandidatuur in te dienen", zeggen Frederic Meurisse en Philippe Ombregt, zaakvoerders van Garrincha. "We zijn enorm trots dat we weldra een uiterst kwalitatief urban sportcentrum kunnen neerpoten op de site van de Wembley. De padelterreinen zullen het hele jaar door kunnen gebruikt worden. De velden zullen ook voorzien worden van een camerasysteem die alle acties registreert en upload naar youtube. Zo zal het mogelijk zijn om met jouw speelmakkers de wedstrijd achteraf te bekijken in de bar, op jouw telefoon of thuis. Dankzij het gebruiksvriendelijke Pay & Play principe zal je ook snel en makkelijk op elk moment van de dag kunnen reserveren, zonder abonnementskosten."