Nieuws West-Vlaanderen Oprichters van pioniersbedrijf Stroomop geven de fakkel door

Oprichters van pioniersbedrijf Stroomop geven de fakkel door

Oprichters van pioniersbedrijf Stroomop geven de fakkel door

KUURNE – De Kuurnse kmo Stroomop werd opgericht in 2004 en promoot sindsdien milieuvriendelijk verwarmen met pellets en hout. De nichespeler informeert bouwers en verbouwers over duurzame oplossingen voor pelletketels, pelletkachels, houtkachels, combikachels en kookfornuizen op hout, en in deze tijden is de vraag naar alternatieve energie bijzonder hoog. De visionaire oprichters Ludwig Van Wonterghem en Ann Goethals geven nu na bijna twintig jaar de fakkel van CEO door aan hun trouwe kaderlid Wim Vanlede.   

Hout- en pelletkachels waren nooit populairder dan in deze tijden. Uitgerekend nu mag Wim Vanlede als CEO de zaken aansturen en de leiding nemen over een twintigtal medewerkers. Met de oprichting van Stroomop in 2004 wilden Ludwig Van Wonterghem en Ann Goethals duurzame alternatieven op hout en pellets aanbieden voor verwarming op fossiele brandstoffen. Ze waren daarmee één van de pioniers inzake houtpellets. De oprichters Ludwig Van Wonterghem en Ann Goethals blijven actief bij Stroomop en zullen Wim met raad en daad blijven bijstaan.

Wim Vanlede was er al van vrijwel het begin bij en groeide in die tijd door van commercieel vertegenwoordiger tot product manager van de Rika hout-, pellet- en combikachels. Daarbij was hij verantwoordelijk voor, én ondersteunde hij, het Benelux netwerk met meer dan 150 handelaars. Sinds 1 januari nam hij de fakkel over van Ludwig Van Wonterghem als CEO van Stroomop.

“Sinds mijn eerste dag bij Stroomop is er enorm veel veranderd”, vertelt Vanlede. “In 2005 hadden velen nog nooit van houtpellets gehoord en moesten we ze nog overtuigen van onze ecologische verwarmingsoplossingen op pellets en hout. Vandaag is het bewustzijn hierover een pak groter, maar we hebben nog een lange weg te gaan vooraleer iedereen massaal zal overschakelen naar onze duurzame alternatieven voor verwarming op gas, stookolie en elektriciteit. Samen met het enthousiaste Stroomop-team wil ik hier  in de komende jaren verder blijven op inzetten en de pioniersrol van Stroomop verder blijven uitdragen.”

Exploderende energieprijzen 

De bekendheid van de ecologische verwarmingsoplossingen van Stroomop zit de afgelopen maanden in een stroomversnelling. De vraag naar hout- en pelletkachels was dan ook nog nooit zo hoog als vandaag. Stroomop ziet een verkoopstoename van respectievelijk 15% en 25% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dit komt natuurlijk door de dure prijzen voor fossiele brandstoffen die maar blijven stijgen.

“Verwarmen op hout en pellets is veel goedkoper dan stoken op gas, stookolie of elektriciteit, en dit zeker in deze dure energietijden”, besluit de nieuwe CEO. “Maar er is meer: voor een groeiend aantal Belgen speelt het ecologische en duurzame aspect mee in hun zoektocht naar een verwarmingsoplossing. En dan is de keuze voor een moderne hout- of pelletkachel snel gemaakt.”

 

 

 

info: www.stroomop.be

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.