Nieuws West-Vlaanderen Ostend Science Park krijgt bezoek van nichebedrijf Geoxyz

Ostend Science Park krijgt bezoek van nichebedrijf Geoxyz

Ostend Science Park krijgt bezoek van nichebedrijf Geoxyz

OOSTENDE – Het Kortrijkse bedrijf Geoxyz is de tweede speler die Ostend Science Park kiest als thuishaven. De inrichtingswerken voor de uitbreiding van Ostend Science Park starten op 21 april. Daarmee verwelkomt het blauwe wetenschapspark met GEOxyz, bedrijf gespecialiseerd in hydrografische meetdiensten, een tweede onderneming op haar site. Ostend Science Park is een initiatief van de POM West-Vlaanderen, de UGent en de Stad Oostende met de bedoeling de blauwe economie een boost te geven.

Begin dit jaar keurde Stad Oostende de omgevingsvergunning goed voor de ontwikkeling van het 113.700 m² wetenschapspark voor bedrijven actief in de blauwe economie. Vandaag begint de aanleg van de wegen, de nutsvoorzieningen en het groen op het braakliggende terrein en de herinrichting van de omgeving van de incubator Bluebridge.  Ostend Science Park, een initiatief van de UGent, de POM West-Vlaanderen en Haven Oostende, kon nog voor de start van de inrichtingswerken een eerste bedrijf aantrekken.  Bij het binnenrijden van OSP kan niemand naast het indrukwekkende gebouw van IT-bedrijf e-BO Enterprises kijken. En nog voor de spreekwoordelijke spade in de grond gaat, is er ook een overeenkomst met een tweede bedrijf gesloten: GEOxyz.

Verdere uitbouw

Om ervoor te zorgen dat er nieuwe activiteiten mogelijk zijn, wordt het bestaande terrein vrijgemaakt en genivelleerd. Ook de omgeving krijgt een make-over.  De werken omvatten een uitbreiding van de weginfrastructuur en parkeergelegenheid, in combinatie met kwalitatieve fietsstallingen. Er wordt eveneens een omvangrijke en kwaliteitsvolle groene verblijfsruimte op de site voorzien om het campusgevoel van het wetenschapspark te versterken. Het uitvoeringstechnisch ontwerp is opgemaakt door studiebureau Arcade met de nodige aandacht voor het duurzaamheidsaspect. Firma Persyn uit Zwevegem neemt de uitvoering op zich.

Ostend Science Park moet een inspirerende omgeving zijn voor iedereen die er werkt, maar ook voor de inwoners van Oostende. Als alles volgens plan loopt, zijn de werkzaamheden eind 2021 achter de rug.

GEOxyz  bezit een vloot kleine en grotere schepen. Het bedrijf brengt het reliëf, de gelaagdheid en de draagkracht van de zeebodem in kaart.  Met sonar- en GPS-technologie én op afstand bestuurde onderwaterrobots worden onderwaterdata verzameld, cruciaal voor de bouw van windparken op zee en de aanleg van onderzeese pijpleidingen.

Ostend Science Park zet haar zoektocht verder naar andere bedrijven uit binnen- en buitenland die het voorbeeld van e-BO Enterprises en GEOxyz volgen. Bedrijven actief in de blauwe economie vinden hier dankzij de wisselwerking met de onderzoekers van UGent en andere kennisinstellingen en de beschikbaarheid van real life testinfrastructuur de ideale voedingsbodem en een geschikt ecosysteem om hun business verder te ontwikkelen. Bovendien krijgen bedrijven op OSP ook rugwind van de globale gunstige ontwikkelingen van de blauwe economie in de Oostendse regio.

Meer info: www.ostendsciencepark.be www.geoxyz.eu

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.