De Blauwe Vogel BV ????????????????????????????????????

Oudste reisbureau ter wereld opent kantoor in Nieuwpoort

NIEUWPOORT - De Blauwe Vogel, tot op vandaag een familiebedrijf gebleven, heeft roots die teruggaan tot in 1609, een referentie waar de van origine Limburgse familie Carlier best fier op is.  Dezer dagen heeft het bedrijf een nieuw kantoor geopend in Nieuwpoort, omdat er een vast geloof is dat de markt zich zal herpakken en omdat klanten nog altijd graag à la carte worden bediend, waar ook ter wereld. 

"In 1609 al verzorgden we transport met koetsen tussen Marseille en Toulouse", aldus Trudo Carlier, de huidige CEO van De Blauwe Vogel. "In het stadhuis van Marseille hangt een groot schilderij waarop het embleem staat van ons familiebedrijf: Messageries Carlier. Mijn vader werd, ter gelegenheid van ons 400-jarig bestaan, in 2009 gehuldigd als ereburger van Marseille."

De naam Carlier werd oorspronkelijk verbasterd tot Charrelier (eigenaar van karren en koetsen). Al die jaren werd de familie geassocieerd met vervoer. In 1929 richtte de grootvader van de huidige CEO in Sint-Truiden ook een heus reisbureau avant-la-lettre op: De Blauwe Vogel. Vandaag is De Blauwe Vogel het grootste onafhankelijke reiskantoor van Vlaanderen, dat reizen verzorgt voor 40.000 klanten op jaarbasis (normale jaren). Het bedrijf van de familie Carlier staat vooral bekend voor zijn groepsreizen in alle windstreken van de wereld. De groeicijfers, jaar na jaar, bewijzen dat het aanbod gesmaakt wordt.

Nieuwpoort en a fortiori West-Vlaanderen wordt beschouwd als een belangrijke markt. Vorig jaar al werd bij wijze van diversificatie ook al het goed draaiende 'Blauwe Vogel Koffiehuisje' (ter hoogte van de Vismijn) opgericht in samenwerking met lokale ondernemers.