Nieuws West-Vlaanderen Out of Office met Julie Lietaer: “Het belang van de human touch.”

Out of Office met Julie Lietaer: “Het belang van de human touch.”

Out of Office met Julie Lietaer: “Het belang van de human touch.”

KORTRIJK – Bij het familie- en textielbedrijf European Spinning Group stuurt Julie Lietaer de zaken aan. Met veel passie en een focus op duurzaamheid en circulaire economie. Ze is ook één van de ‘coming ladies‘ binnen Voka. Een zomerse babbel over zaken die minder met business te maken hebben. 

-Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?

-Qua muziek heb ik niet één favoriete artiest. Ik hou van muziek en festivals die mensen verbinden. Dat kan een rockfestival, zoals Rock Ternat zijn – georganiseerd door een goede vriendin van mij – of een klassieke opera zijn. Maar open morgen een tentoonstelling van mijn favoriete kunstenaar Joan Miró, dan sta ik eerste in de rij.

-Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?

-Sushi en sashimi. Ik ben gek op de Japanse en bredere Aziatische keuken. Al eet ik het liever daar lokaal. Qua drank ga ik op mijn verjaardag toch liefst voor champagne of een goed glas rode wijn.

-Waar zou je een toerist naartoe sturen die in uw regio iets moois wilt ontdekken?

-Kortrijk heeft met de vernieuwde Leieboorden heel wat moois te tonen. Aziatische bezoekers neem ik mee naar Texture, het museum van textiel en vlas. Need I say more. Ik hou van de historiek van onze Leiestreek maar vind de toekomst en innovatie in de sector super boeiend.

-Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?

-Elon Musk. Al denk ik niet dat hij mijn nummer heeft.

-Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

-Op een onbewoond eiland. Daar loopt niemand voor je neus. Een bestemming met prachtige zandstranden en azuurblauwe zee om te gaan diepzeeduiken en boeken te verslinden, 14 dagen lang. Thailand, Indonesië, noem maar op.

-Welk tv-programma zorgt voor uw ‘guilty pleasure’?

-Ik volg geen tv-programma’s, behalve (buiten de vakantie) duidingsprogramma’s zoals Terzake of de Afspraak. Uitgesteld, ’s morgens vroeg. ’s Avonds ontspan ik liever met een goeie Netflix serie of film. Bij voorkeur spannende sci-fi of Star Wars spin-offs op Disney Plus.

-Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?

-Wees jezelf. En blijf nieuwsgierig.

-Welk programmapunt moet een politicus realiseren die dingt naar uw stem?

-Ik ben in het dagelijkse leven sterk bezig met circulaire economie en verduurzaming in onze industrie. Inzetten op industriële verankering in België is cruciaal. Een heel grote uitdaging (zowel als ondernemer en mama) is kwaliteitsvol onderwijs. Daar is nog heel wat werk aan de winkel.

-Met welk cadeau kan men u écht een plezier doen?

-Een interessant boek of een lekker dineetje met familie of vrienden.

-Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?

-Ik vind dat onze streek van ondernemerschap bruist. Op elk vlak. Hangar K, waar onze start-up Ariadne Innovation gevestigd is, is een mooi voorbeeld daarvan. Kruisbestuiving tussen onderwijs, start-ups en gevestigde bedrijven vind ik cruciaal.

-Welk object op 4 wielen komt het meest in jouw dromen voor?

-Het is vooral mijn man die een grote autoliefhebber is, als één van de organisatoren van Le Grand en Le Petit Tour. Maar als ik toch zou kiezen, dan denk ik een Alfa Romea Duetto Spider zoals in ‘the Graduate’, met Dustin Hoffman ernaast. Ik ben een grote fan van de film en het muziekje.

-Welke klus heb je al zo vaak uitgesteld dat je huisgenoten er nerveus van worden?

-Strijken.

-Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?

-Modeontwerp, om zelf een collectie te maken, of een cursus schilderen. Ik houd van mooi design. Vandaar mijn passie voor de textielindustrie. Onze productie ligt aan de basis van heel wat designs in mode, interieur en outdoor.

(KC)

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.