Nieuws West-Vlaanderen Out of Office met Kristof Vanfleteren (ION): “Warme dromen van IJsland.”

Out of Office met Kristof Vanfleteren (ION): “Warme dromen van IJsland.”

Out of Office met Kristof Vanfleteren (ION): “Warme dromen van IJsland.”

WAREGEM – Kristof Vanfleteren is co-CEO van de Waregemse en bijzonder succesrijke projectontwikkelaar ION, bedrijf dat pas dik tien jaar terug het levenslicht zag. In vakantiemodus neemt hij de tijd voor antwoorden op net iets andere vragen over het leven in zomertijd. Vanuit het wandelparadijs dat de Dolomieten zijn, maar de toekomstige droombestemming is… IJsland.    

-Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?

-Kristof Vanfleteren: Ik ben niet direct de grootste fan van één of andere specifieke artiest maar ik kan er in de zomer enorm van genieten om samen met vrienden een festivalletje mee te pikken. Het is vooral de ongedwongen sfeer die me dan gelukkig maakt. Met een DJ set van onze huistechnicus Michiel Cnudde kan je mij ook altijd verleiden, top ambiance verzekerd.

-Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?

-Als absolute foodie houd ik ervan om verrast te worden door nieuwe zaken. Het allerliefste laat ik me dus leiden door de keuze van de persoon achter het fornuis.  Als die mij een beetje kent, dan weet hij/zij dat een Oosters tintje welgekomen is, in combinatie met een heerlijk frisse witte bourgogne.

-Waar zou je een toerist naartoe sturen die in uw regio iets moois wilt ontdekken?

-Dan stuur ik die meteen naar de Broeltorens in Kortrijk om er aan de verlaagde Leieboorden in een bootje van “de Keper” te springen. De ideale manier om de streek vanop het water te ontdekken, te genieten van een frisse aperitief en meteen ook een aantal mooie referenties van ION te zien.

-Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?

-Mijn vrouw en de kids. Maar dan moeten ze wel 2 keer bellen, onze afspraak als het écht dringend is.

-Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

-Op een plek waar ik nog niet geweest ben en 14 dagen met de rugzak kan rondtrekken om nieuwe dingen te ontdekken. IJsland zou zo nog wel in aanmerking kunnen komen. Lijkt me fantastisch om dit wonderbaarlijke eiland vol natuurpracht optimaal te kunnen ontdekken, en tegelijkertijd te onthaasten en na te denken over allerlei nieuwe initiatieven in ons bedrijf.

-Welk tv-programma mogen we als uw ‘guilty pleasure’ beschouwen?

-Tv-kijken doe ik zelden. Als sponsor van de Ion Hockey League kan ik er wel van genieten om samen met het gezin een spannende match mee te pikken. Recent bekeek ik ook een aantal afleveringen van de Vlaamse Serie “Nonkels” en dat was best hilarisch.

-Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?

-Dat niets vanzelf komt. Een goede mix van gezond verstand, hard werken en doorzetting vormen de basis tot veel dingen gedaan krijgen.

-Welk programmapunt moet een politicus realiseren die uw stem wilt verdienen?

-Zo zijn er wel wat. Het vereenvoudigen en verkorten van administratieve procedures is in ons métier een absolute prioriteit. Zij die concrete acties ondernemen om de competitiviteit van België in Europa en de rest van de wereld te verhogen, verdienen ook mijn absolute aandacht.

-Met welk cadeau kan men u écht een plezier doen?

-Ik ben graag onder de mensen, dus een uitnodiging om te tafelen met boeiende mensen kan ik altijd ten zeerste appreciëren.

-Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?

-Onze volledige regio is een broeihaard van ondernemerschap. Maar héél dichtbij, in het door ION ontwikkelde Waregem Business Park, vind je een mooie mix van gevestigde, grote ondernemingen, uit de kluiten gewassen KMO’s en nieuwe, vliegende starters. Een bijzonder leuke en inspirerende setting om als bedrijf tussen actief te zijn.

-Welk object op 4 wielen komt het meest in jouw dromen voor?

-Op mijn bucket lijst staat de aankoop van een oude Land Rover Defender, om samen met de kinderen en mijn petekind, off road te gaan rijden in de velden rondom ons huis.

-Welke klus heb je al zo vaak uitgesteld dat je huisgenoten er nerveus van worden?

-Ik ben grote fan van outdoor kerstverlichting, wat een uiterst gezellige sfeer geeft in  duistere wintermaanden. Naar aanloop van kerst 2019 hing ik de bomen in onze tuin vol met behulp van een hoogtewerker. Tot grote ergernis van het gezin hangen ze er vandaag nog steeds.

-Welke cursus zou je nog ooit willen volgen als je wat meer tijd hebt?

-Een kookcursus op hoog niveau. Kwalitatieve basis ingrediënten op een éénvoudige wijze kunnen omtoveren tot een heerlijk gerecht lijkt me een unieke gave. Dat je er nadien met een leuk gezelschap nog kan van genieten, is uiteraard mooi meegenomen.

(KC)

 

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.