Vandaele Leen en Theresa May

Out of Office met Leen Vandaele (Squisito, Dubai): “Saudi-Arabië wordt de reisbestemming van de toekomst.”

OOSTROZEBEKE - De West-Vlaamse Leen Vandaele, oudste dochter uit een rasecht ondernemersgezin, maakt in Dubai al ruim twee decennia lang het mooie weer met haar eigen interieuradvieskantoor Squisito. Haar klantenbestand maar ook haar netwerk haalt bijzonder hoog niveau. Een (alleenstaande) topvrouw, afkomstig uit Oostrozebeke, die het helemaal waar maakte in het Midden Oosten, en dat alleen al verdient een diepe buiging. Tussen de drukke werkzaamheden door en de regelmatige bezoekjes aan haar ouders, familie en vrienden in de Heimat, vond ze tijd om de Out of Office vragen te beantwoorden.

-Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?

-Leen Vandaele: Monserat Caballe  samen met Freddy Mercury. Ooit zag ik ze aan het werk in Barcelona. Prachtig gewoon al zijn ze dan allebei van ons heengegaan. Ik heb ook grote bewondering voor Celine Dion (zo fragiel en toch zo krachtig) en voor sopraan Kiri te Kanowa met haar Maori songs.

-Welk gerecht en welke drank mogen we op tafel zetten als jij het feestvarken bent ?

-Carpaccio in verschillende versies. Als drank koos ik vroeger voor een rode wijn, nu eerder een droge frisse witte wijn.

-Waar zou je een toerist naar toe sturen die in uw regio iets moois wilt ontdekken ?

-In Dubai denk ik spontaan aan the Zeta restaurant, voor de sunset en voor het prachtige uitzicht over de Palm, de eilanden en de Dubai skyline. Daar mag ook een heerlijk diner bij horen. In het binnenland van Dubai zou ik Bab al Shams (de deur naar de zon) aanraden omwille van zijn typisch Arabische sfeer. In Saudi-Arabië denk ik aan Alula, verborgen tussen heuvels en een unieke setting midden in de woestijn. Saudi-Arabië wordt heel zeker een van de nieuwste en mooiste bestemmingen  in de toekomst en het land wist zichzelf ook perfect in beeld te brengen gebracht op de Wereldexpo in Dubai.

-Voor wie neem je zeker de telefoon op,  ook al is dan om 3 uur 's nachts?

-Voor familie en mijn beste vrienden. Want het zou betekenen dat iemand misschien mijn hulp nodig heeft, en dan sta ik altijd paraat.

-Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten ?

-Ergens met een ruisende  zee, veel groen, bergen en weinig volk. Een plaats waar ik kan wandelen of de auto kan nemen om rond te toeren om nieuwe  dingen en nieuwe plaatsjes te ontdekken,maar liefst niet alleen. Want gedeelde vreugde is dubbele vreugde.

-Welk tv-programma zorgt voor uw guilty pleasure?

-Ik hou van waar gebeurde verhalen zoals bijvoorbeeld programma's over het terugvinden van biologische ouders. Het is en blijft een wonder hoezeer genen een rol spelen in het leven van een mens.

-Hoe kan een politicus uw stem verdienen?

-Ik kan alleen maar hopen dat alle politici eens hun neus in dezelfde richting zouden zetten , en dit vooral in het belang van hun medemens waarvoor ze verantwoordelijkheid hebben opgenomen. Maar het is spijtig genoeg meestal anders.

-Met welk cadeau kan men u echt een plezier doen ?

-Gemeende hartelijkheid en het feit dat iemand later zou kunnen zeggen: “We hebben Leen graag gekend.”

-Waar in je buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap ?

-Bepaalde  leiders van de UAE (Verenigde Arabische Emiraten) hebben toch bepaalde visies waar wij als Westerlingen naar kunnen opkijken.

-Welke cursus zou je ooit nog willen volgen als je wat meer tijd had?

-Ik denk dat  ik graag extra talen zou willen leren, zodat ik met nog meer mensen zou kunnen communiceren. Ook computerlessen spreken me wel aan, want ik behoor nog tot een generatie die daar niet zo handig in is.

foto: Leen Vandaele (l) met Theresa May