Glorieux Mieke

Out of Office met Mieke Glorieux (Busworld): “Genieten op een Zuid-Spaanse bergrug.”

RUMBEKE - Mieke Glorieux nam de voorbije jaren met succes de fakkel over van haar vader Luc bij Busworld, de grootste vakbeurs (voor cars en bussen) wereldwijd in zijn genre. Dit jaar strijkt de alom geroemde beurs Busworld onder meer nog neer in India en Argentinië. Het wordt voor business woman Mieke Glorieux dus een druk najaar na een welverdiende vakantie. Maar eerst nog even vragen beantwoorden voor 'Out of Office'. 

-Welk gerecht en welke drank mogen we op tafel zetten als jij het feestvarken bent ?

-Mieke Glorieux: Dat mag gerust starten met enkele longdrink glazen gevuld met Ricard. Als gerecht zou ik voor de mosselen natuur met frietjes gaan. Alhoewel een goeie portie américain préparé ook niet te versmaden valt.

-Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?

-Raar maar waar. Ik zou eens in de rij willen staan om Rammstein te kunnen zien. Helaas heb ik hier nog nooit de kans toe gehad.

-Waar zou je een toerist naar toe sturen die in uw regio iets moois wilt ontdekken ?

-Ik zorg meteen voor een fiets en laat hem de Leieboorden afrijden met een tussenstop in elke gemeente waar meer dan gelegenheden zijn om iets te nuttigen.

-Voor wie neem je zeker de telefoon op,  ook al is dan om 3 uur ’s nachts?

-No doubt. Voor mijn twee kinderen die soms problemen hebben om voor 3 uur thuis te komen.

-Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten ?

-Deze waar ik m’n summer office heb. Een piepklein dorpje in het zuiden van Spanje op een berg met zicht op zee, amandel- en olijfbomen. Meer moet dat echt niet zijn.

-Welk tv-programma zorgt voor uw guilty pleasure?

-Nonkels. Zonder twijfel. Plat liggen van het lachen gewoon. En zooo herkenbaar.

-Hoe kan een politicus uw stem verdienen?

-Door eens iets te doen voor mensen zoals ons. Iets waar iedereen wat aan heeft. Beetje meer boem boem in plaats van al dat blabla.

-Met welk cadeau kan men u echt een plezier doen?

-Met enkele vliegtickets richting Málaga.

-Waar in de buurt ziet u een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap ?

-Daar hoef ik niet ver voor te kijken. Dutry Konstrukt. Opgestart door de vader en nu met heel veel passie verdergezet door de zoon. Beiden heel erg gepassioneerd. Een toonbeeld van hoe kleine eenmanszaken mooie solide bedrijven worden.

-Welke cursus zou je ooit nog willen volgen als je wat meer tijd had?

-Dat zou vast en zeker beeldhouwen worden. Van niets tot iets, tot zelfs iets mooi creëren lijkt mij een toppunt van zelfvoldoening.

(KC)