Out of Office met Tom Vandermeersch (Appartementor): “Middelkerke, ohlala.”

BRUGGE - Tom Vandermeersch lanceerde twee jaar terug een innovatief concept met Appartementor. "Er was nood aan een onafhankelijke speler die op een professionele wijze de syndicus, de mede-eigenaar en de projectontwikkelaar bijstaat", vindt de in het vastgoed en ondernemerschap erg beslagen en ervaren Bruggeling Vandermeersch, die inmiddels een boontje heeft gekweekt voor Middelkerke.

-Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?

-Herman Van Veen is en blijft voor mij een ware meester. Ik heb een grenzeloos respect voor hem. Enkele jaren geleden had ik het geluk hem met samen met Nederlandse vrienden te kunnen bewonderen in de mythische Amsterdamse Carré.

-Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?

-Beginnen zou ik met een ‘smeus’. Een combinatie van lichte puree van kwalitatieve aardappelen, wat ongezoete karnemelk, gepocheerde eitjes en verse grijze Noordzeegarnalen. Vergezeld van een frisse Pinot Grigio is dit een werkelijk festijn. Voorts ga ik bij de betere Italiaan al eens voor een tagliata di manzo con rucola. Dun gesneden rundsvlees op een bedje van rucola met geschaafde Parmezaanse kaas, verse truffel en olijfolie. In combinatie met een stevige Brunello di Montalcino kan mijn avond niet meer stuk. Eindigen doe ik al eens graag met een ode aan mijn inmiddels 90-jarige vader en Rijkswachtkolonel op rust. Coupe Colonel, een citroensorbet met stukjes limoen en overgoten met (een beetje) wodka. Bijzonder digestif, je slaapt er goed van en de ochtend nadien ben je zo fris als een hoentje.

-Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?

-Ik ben geboren in Veurne en opgegroeid in Brugge. Sinds twintig jaar woon ik in Hertsberge en zowat een jaar geleden ontdekte ik Middelkerke. Allemaal locaties die een aanrader zijn.  Die laatste gemeente is onterecht miskend. Onder het bewind van de dynamische burgemeester Jean-Marie Dedecker werd onder meer de schitterende zeedijk in Westende gerealiseerd. Tegen eind dit jaar gaat Silt, het indrukwekkende casino er open en daarna volgt tevens de heraanleg van de Middelkerkse dijk. Je zal eens wat zien.

-Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

-Ik heb mijn hart verloren aan een streek in het zuidwesten van Frankrijk waar eigenlijk quasi niets te beleven valt: de Gers. Maar net daarom vind ik het er zo fijn vertoeven. En uiteraard ook omwille van de uitstekende gastronomie en de verrukkelijke Armagnac die er nog, als je wat zoekt tenminste, op artisanale wijze geproduceerd wordt. Ik ken er zelfs een lokale burgemeester van een onnoemelijk klein dorpje die ervoor bij zijn alambic overnacht.

-Welk tv-programma mogen we als jouw ‘guilty pleasure’ beschouwen?

-Samen mijn vrouw geniet ik momenteel volop van de Netflixserie Madre de Alquiler. Een kleine waarschuwing: het is een verslavende topserie van Mexicaanse makelij over een vrouw van eenvoudige komaf die, om haar vader te redden, haar baarmoeder aan een machtige zakenfamilie verhuurt.

-Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?

-Doe wel en zie niet om. Blijf vooral jezelf en respecteer elkeen. Dat zijn er wel drie…

 -Welk programmapunt moet een politicus realiseren die uw stem wil verdienen?

-De mentale gezondheid van heel wat werknemers is en blijft problematisch. Steeds meer zie en hoor ik jonge, bekwame mensen uitvallen met burn-out, depressie en andere mentale problematieken. Dat is toch niet normaal. De politicus die niet met loze woorden, maar met krachtige en efficiënte maatregelen hieraan kan verhelpen verdient zonder meer mijn stem.

-Met welk cadeau kan men jou écht een plezier doen?

-Goede rode wijn.

-Waar in de buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?

-Ik heb het geluk over een uitgebreid netwerk te beschikken waaronder nogal wat gepassioneerde ondernemers. Eén iemand springt er voor mij echter uit: Jacques Dossche. Tot vorig jaar leidde hij de maalderij- en bakkerijgroep Dossche Mills & Bakeries uit Deinze. Als CEO van Paverko rapporteerde ik aan hem. Een entrepreneur pur sang waarvoor ik veel respect heb.

-Welk object op 4 wielen komt het meest in jouw dromen voor?

-Ooit reed ik met een zilvergrijze Saab 93. Een iconische wagen. Zo maken ze ze niet meer. Helaas.

-Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?

-Een goede, begrijpelijke en down-to-earth wijncursus.

-Voor een etentje in welk restaurant zou je een afspraak durven verzetten?

-Ik ben er nog niet geweest, maar ik kijk er erg naar uit om Vlass in Middelkerke te ontdekken.

-Als je niet naar het budget moet kijken, welke auto staat dan in je garage?

-Een echte autofreak ben ik niet, maar ik heb wel een voorkeur voor het Duitse merk met de vier ringen. Een A8 vind ik echt wel getuigen van bijzonder goede smaak en stijl.

-Met welke West-Vlaamse ondernemer (M/V) zou je een Blind Date wel zien zitten?

-Michèle Sioen lijkt me om diverse redenen toch écht wel een interessante dame.

-Op welke sportprestatie ben je stiekem jaloers?

-Voor mij steekt er één sport boven alle andere uit: wielrennen. Zowel de Vlaamse klassiekers als de Ronde van Frankrijk blijven fenomenale uitdagingen.

-Waar mag het vakantiehuis staan dat de Nationale Loterij je cadeau wil doen?

-Laat het maar ergens aan de Amalfikust neerpoten.

-Wie krijgt zeker een vermelding in je speech als je de Nobelprijs voor Economie wint?

-Zonder de minste twijfel Saskia Danneels, mijn vrouw. We doorzwommen immers samen al heel wat watertjes en steeds stond ze er onvoorwaardelijk voor mij. Ouderwets misschien. Heerlijk zonder meer.

(KC)