Overheden Adeje (Tenerife) blijven West-Vlaamse luxeresort steunen

KORTRIJK - De West-Vlaamse families Van Biervliet (Ieper) en Vandermarliere (Vichte) legden in 2022 de eerste steen van hun luxeresort Cuna del Alma op Tenerife, meer bepaald in de gemeente Adeje (zie foto). Een investering met een indrukwekkend prijskaartje (350 miljoen euro) die ook zorgt voor honderden jobs in de bouw. Spijts de tegenwind van lokale verenigingen, blijft de gemeente Adeje pal achter het project staan, dat een grote toegevoegde waarde moet betekenen voor de tewerkstelling én het toerisme.  

Lokale natuurverenigingen en enkele locals dragen het West-Vlaamse project op Tenerife geen warm hart toe en trokken juridisch in de aanval. Ze vrezen milieuschade voor fauna en flora. Vreemd want de bevoegde Spaanse autoriteiten gaven voor aanvang van de werken wel degelijk een positief milieu-advies. Dat belette de milieu activisten niet om voor de rechtbank te gaan, en de werken tijdelijk te laten stil leggen. Dat is nu nog steeds het geval, na een voorlopige uitspraak van het hooggerechtshof op de Canarische Eilanden.

Alvast het lokale bestuur van Adeje laat het daar niet bij. Het gemeentebestuur heeft een verzoek ingediend om de werken  zo vlug als mogelijk te laten herstarten. In deze fase wachten ook de West-Vlaamse investeerders, die zich meer dan een beetje moegetergd voelen, het verdere juridische verloop af.

Cuna del Alma voorziet in 400 vakantiewoningen van hoog niveau.