Nieuws West-Vlaanderen Paneuropese investeringsfonds IK verwerft de meerderheid in GeoDynamics

Paneuropese investeringsfonds IK verwerft de meerderheid in GeoDynamics

Paneuropese investeringsfonds IK verwerft de meerderheid in GeoDynamics

KORTRIJK – Het Kortrijks softwarebedrijf GeoDynamics wordt voortaan gecontroleerd door het fonds IK Small Cap II van de machtige Europese investeringsmaatschappij IK Investment Partners. IK Investment Partners is bepaald geen meeloper in de private euquity. Sinds 1989 heeft het al voor meer dan 13 miljard euro aan kapitaal opgehaald en geïnvesteerd in ruim 135 Europese bedrijven. Er worden geen financiële gegevens van de transactie bekend gemaakt.

GeoDynamics werd opgericht in 2004 en is gespecialiseerd in locatie gebaseerde software  oplossingen. Het technologiebedrijf focust zich op bouw-, service-, installatie- en transportbedrijven. Met ruim 44.000 uitgeruste voertuigen bij 2.700 klanten is het één van de toonaangevende Belgische bedrijven op het gebied van track and trace en mobiele tijdregistratie.

IK Investment Partners verwerft een meerderheidsbelang van zowel Sofindev als het managementteam, geleid door de oprichters Peter Vermeesch en Stijn Stragier. Zij herinvesteren samen met IK Investment Partners en behouden ook de operationele leiding over het bedrijf.

“We zijn verheugd een partner te vinden in IK Investment Partners die onze ambitie zal steunen om onze oplossingen ook buiten onze eigen thuismarkt te introduceren”, aldus de beide zaakvoerders. “Met hun ruime ervaring en aanwezigheid in heel wat landen en sectoren, zijn we ervan overtuigd dat we het juiste team hebben om onze groei verder te zetten. We zijn Sofindev ook erg dankbaar voor hun steun de afgelopen vier jaar.”

IK fondsen ondersteunen bedrijven met een sterk onderliggend potentieel, in partnership met management teams en investeerders om robuuste, goed gepositioneerde bedrijven te creëren met excellente lange termijn vooruitzichten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.