Nieuws West-Vlaanderen Pascal Kerkhove weg bij Roularta

Pascal Kerkhove weg bij Roularta

Pascal Kerkhove weg bij Roularta

ROESELARE – Bij Roularta ontplofte de voorbije weken een kleine bom. Pascal Kerkhove, één van de journalistieke sterkhouders van het huis, verlaat het mediabedrijf. Wegens een verschil in visie.

Pascal Kerkhove is gepokt en gemazeld in de media. Hij is 61 en werd door zijn naaste medewerkers geloofd voor zijn inzicht, strategie en ook als mens. In 2014 verliet hij de Antwerpse groep Mediahuis, waar hij jarenlang aan de slag was, eerst als sportjournalist en later onder meer als hoofdredacteur van de Gazet van Antwerpen.

Hij werd, inmiddels acht jaar terug, door Roularta aangetrokken om de leiding te nemen over de Krant van West-Vlaanderen en De Zondag. Als directeur kweet hij zich tot begin dit jaar met de nodige kennis van zaken van zijn opdracht. Hij werd verondersteld de strategie van de beide bladen uit te stippelen. Pascal Kerkhove, op vakantie in Tenerife, wil zelf geen commentaar geven op zijn vertrek.

Volgens insiders ligt een verschil in strategische visie over waar het naar toe moet met beide bladen aan de grondslag. Beide titels krijgen één redactie, een besparingsoperatie zeg maar, en daar is volgens insiders de split begonnen. Kerkhove hield de eer aan zichzelf. Hij werd inmiddels al opgevolgd door Bart Castelein.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.