Jules Destrooper oude huisje

Patriek Destrooper (ex-Jules Destrooper) verweert zich met hand en tand tegen de fiscus

BRUGGE - Patriek Destrooper, destijds samen met zijn broer en op 50/50-basishoofdaandeelhouder van Jules Destrooper (JD), verweert zich tegen de fiscus. Aanleiding is de deal waarbij hij destijds (2015) eerst de aandelen van zijn oudere broer Peter verwierf om dan het hele aandelenpakket binnen de kortste tijd terug te verkopen aan de familie Vandermarliere. De fiscus tekende nu bezwaar aan.

In principe geldt volgens de wet vrijstelling van belasting bij het realiseren van een meerwaarde bij de verkoop van aandelen. Maar er mag dan wel geen sprake zijn van een speculatieve verkoop. De fiscus vermoedt dat dit het geval kan zijn, gezien de vrij snelle opeenvolging van handelingen (inkoop en verkoop). De BBI zou post factum een aanslag van 1 miljoen euro willen vorderen van Patriek Destrooper. Voor een goed begrip: nergens beweert de fiscus dat er sprake is van fraude in hoofde van Patriek Destrooper.

De zaak wordt aanhangig gemaakt voor de rechtbank in Brugge. Patriek Destrooper heeft altijd beweerd dat hij het bedrijf zelf wilde verder zetten. Pas toen dat niet mogelijk bleek, werden de aandelen verkocht, aldus Patriek Destrooper die zelf gerechtigheid wil. Ofte de fiscus een koekje van eigen deeg aanbieden.

Jules Destrooper is een bedrijf met een traditie om u tegen te zeggen. Alles begon eind negentiende eeuw (1885) met een klein winkeltje in Lo.