Nieuws West-Vlaanderen Paul Gheysens beleeft ‘hard times’

Paul Gheysens beleeft ‘hard times’

Paul Gheysens beleeft ‘hard times’

KNOKKE – De zakken van Paul Gheysens – vooral bekend van bouwbedrijf en projectontwikkelaar Ghelamco- zijn diep genoeg, maar toch. Slag om slinger krijgt hij de voorbije dagen minder goed nieuws te verwerken. De cijfers van voetbalclub Antwerp duiken fors in het rood en bij zijn Knokse stoeterij (Gheysens noemt zichzelf en verwoed paardenliefhebber) gaat het ook dezelfde kant op. 

Uit een bijdrage in de media blijkt dat de vennootschap Knocke Arabians – de stoeterij en fokkerij van Paul Gheysens die handel drijft in toppaarden – ondanks alle ogenschijnlijke successen nog altijd verlies lijdt. Paul Gheysens zelf schrijft dit toe aan de coronacrisis. “Alle dure paarden worden gekocht door mensen uit de Arabische wereld, de VS en Zuid-Amerika”, zo laat hij verstaan. “Ze worden eerst bezichtigd, er worden video’s gemaakt en dan worden ze getest. Door covid was er ruim twee jaar geen handel. Sinds twee maanden komt die weer op gang. Dure paarden zijn levende wezens en kunnen niet tegen verkoopprijzen in de balans geplaatst worden. Maar de veulens van de voorbije drie jaar zijn beter dan ooit en veelbelovend.”

Volgens bepaalde media had Knocke Arabians echter ook voor de coronacrisis af te rekenen met diep rode cijfers. Eind 2020 waren de verliezen opgelopen tot 36,4 miljoen euro. Uit een akte in het Staatsblad blijkt dat Gheysens toen een kapitaalverhoging van 20 miljoen euro doorvoerde. Daarop volgde een kapitaalvermindering om 30 miljoen euro overgedragen verliezen uit het verleden aan te zuiveren. Gheysens ziet zijn ‘renstal’ vooral als een bindmiddel om de beau monde van over de hele wereld aan te trekken. 

80 miljoen voor voetbal

Ook bij voetbalclub Antwerp wordt aan kapitaalvernietiging gedaan. Duur aangekochte spelers halen niet het gewenste rendement en werden naar de B-kern bewezen. Op de transfermarkt werd deze zomer dan weer diep in de geldbeugels getast.

Uit officiële cijfers, gepubliceerd in de sportmedia, blijkt dat de West-Vlaamse ondernemer al voor 80 miljoen euro in de voetbalclub zou gestort hebben. Voorlopig zonder positief resultaat. Gheysens heeft altijd volgehouden dat het het om een investering voor de lange termijn gaat.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.