Knokke Golf

Paul Gheysens blijft gaan voor een tweede golf in Knokke

KNOKKE - Paul Gheysens (68) heeft, na de afkeuring door de Vlaamse minister Zuhal Demir van zijn eerste verzoek, een nieuwe aanvraag ingediend om in Knokke een tweede golf - met een spectaculaire bijhorende resort - aan te leggen. De vastgoedondernemer uit Ieper vroeg een nieuwe vergunning aan met zijn vennootschap Leisure Property Invest. De procedure heeft in principe een doorlooptijd van vier tot zes maanden.

Honderden miljoenen wil Paul Gheysens investeren in Knokke. Het gaat niet alleen om de aanleg van een tweede volwaardige golf, maar ook om veel meer. Zo zou er in de onmiddellijke buurt ook een congrescentrum, een clubhuis, een hotel van zeven verdiepingen en een gigantisch vastgoedproject met luxeflats worden neergepoot.

Zuhal Demir verwees de eerste aanvraag naar de prullenmand omwille van ‘niet verenigbaar met het ruimtelijk uitvoeringsplan dat het open polderlandschap centraal stelt’. Eerdere pogingen van Gheysens om ook bijkomende grond te verwerven (grond die toebehoort aan de Knokse ondernemer Peter Taffeiren) liepen op een sisser uit.

Volgens wel ingelicht bronnen zou Gheysens, na de eerste weigering van Demir, met het kabinet van de minister in overleg zijn gegaan om aan alle bezwaren van overheidswege tegemoet te komen. Het kabinet-Demir heeft het vooral moeilijk met de ingrijpende wijzigingen aan de natuur, die Gheysens wil doorvoeren.