Nieuws West-Vlaanderen Paul Gheysens (Ghelamco) gooit het op een voordelig akkoordje met de fiscus

Paul Gheysens (Ghelamco) gooit het op een voordelig akkoordje met de fiscus

Paul Gheysens (Ghelamco) gooit het op een voordelig akkoordje met de fiscus

IEPER – De onmin over de fiscale aanslag tussen Paul Gheysens en de fiscus, heeft voor de rechtbank in Brugge een voorlopig akkoord opgeleverd. Beide partijen leggen zich neer bij het voorstel tot een minnelijke schikking. Gheysens lijkt als grote winnaar uit de bus te komen met een aanslag van ‘amper’ 10 miljoen in plaats van 153 miljoen euro.   

De rechtbank van Brugge heeft het licht op groen gezet voor een belangrijk akkoord tussen de fiscus en Ghelamco Group. Voor een goed begrip: het gaat hier om slechts één van de hangende dossiers tussen Financiën en Ghelamco of Paul Gheysens. Insiders verwachten dat Gheysens ook in de andere dossiers zal gaan voor een onderhandeld compromis met de BBI (de Bijzondere Belastingsinspectie).

De rechtbank van eerste aanleg van West-Vlaanderen in Brugge deed maandag uitspraak over één van de fiscale geschillen tussen Ghelamco Group en de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) van Gent. Alles draait rond een dividend van 430 miljoen euro dat Ghelamco eind 2016 ontving van zijn Cypriotische dochter Granbero Holdings. Die vormt een spilholding die een 75-tal dochterondernemingen overkoepelt, samen goed voor 64 procent van de vastgoedportefeuille van Ghelamco. De belastinginspectie had oorspronkelijk een fiscale claim van 153 miljoen euro afgevuurd op Ghelamco. Volgens de fiscus had het bedrijf onterecht de aftrek voor ‘definitief belaste inkomsten’ toegepast op die 430 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.