Gheysens Paul Antwerp

Paul Gheysens (Ghelamco) koopt kasteeldomein in Wijnegem

IEPER - Projectontwikkelaar Paul Gheysens heeft het historisch kasteel Ertbrugge in Wijnegem nabij Antwerpen gekocht. Dat melden de kranten van Het Mediahuis. Het kasteel, inclusief een bos van 11 hectare, stond te koop met een vraagprijs van 5 miljoen euro. Paul Gheysens wil naar eigen zeggen het kasteel met 2.500 m² verhuren als kantoorruimte. De bedoeling is zeker niet om het op korte termijn opnieuw te verkopen, zo laat hij nog weten.

De West-Vlaamse ondernemer woont op het kasteel Elzenwalle in Voormezele nabij Ieper. Gheysens is de eigenaar van de eersteklasse voetbalclub FC Antwerp, en hij toont ook veel interesse voor vastgoed in en rond de havenstad, zoals ook nu blijkt. Aan Berchem Stadion ontwikkelde Gheysens eerder al het gebouw The Link, goed voor zo’n 27.000 vierkante meter kantoorruimte. Dat gebouw werd vorig jaar verkocht aan verzekeraar Baloise Insurance.

"De aankoop van het kasteel in Wijnegem was een unieke opportuniteit”, zo zegt Gheysens in de kranten van Mediahuis. “Ik was blij dat ik het kon aankopen, ja. Ik zocht al lang iets moois in de buurt van het stadion. Dit kasteel had alles: het ligt dichtbij en het is prachtig. Elf hectare bos, dat is niet niets, hè. En dan dat kasteel en het bijgebouw. Bovendien was het zeer goed gerenoveerd en onderhouden door de vorige eigenaar. Het is een juweeltje, dat alleen wat opfrissingen nodig had. Met minimale inspanningen hebben we het nog mooier kunnen maken. Het kasteel krijgt geen woonfunctie. Het was sowieso al omgebouwd tot kantoorruimte. De ruimtes zijn meteen bruikbaar, inclusief airconditioning, enzovoort. Ook het bijgebouw zijn we aan het opfrissen en kan dienst doen als kantoor.”