ghelamco wijnegem

Paul Gheysens (Ghelamco) zet na drie jaar zijn Antwerps kasteeltje opnieuw te koop

IEPER - De West-Vlaamse projectontwikkelaar Paul Gheysens kocht in 2020 het kasteel Ertbrugge met de bedoeling er iets moois van te maken. De verbeteringswerken kregen hun beslag en er zou nu een juweeltje overblijven, dixit Gheysens. Het Wijnegemse kasteel, op een boogscheut van het stadion van de voetbalclub Antwerp, staat nu volgens niet bevestigde bronnen voor 4 miljoen euro te koop.

Gheysens, die behalve vastgoedontwikkelaar ook de eigenaar is van de voetbalclub Antwerp FC, kocht het 19de-eeuwse kasteel in september 2020. Het domein in Wijnegem, dat ook een bijgebouw en een bos van 11 hectare omvat, stond toen te koop voor net geen 5 miljoen euro. Het is echter niet meteen duidelijk hoeveel Gheysens toen effectief op tafel legde. De kranten van Het Mediahuis kwamen met het nieuws van een nakende verkoop naar buiten.

Het was nooit de bedoeling om het kasteel een residentiële functie te geven, want het gebouw werd eerder al omgebouwd tot 2.500 vierkante meter kantoorruimte. Bij zijn aankoop zei Gheysens dat hij het vastgoedproject niet zag als een manier om geld te verdienen. "Dit kasteel verkoop ik niet", klonk het toen. Toch staat het nu in de etalage voor 4 miljoen euro, melden de kranten van Mediahuis.

Geen passende invulling

"Helaas vonden we geen gepaste invulling voor het gebouw", dixit Gheysens in een reactie. "Het idee was het domein te laten inpassen in het geheel met het stadion van Antwerp. De verwachting was een deel van de Bremweide te ruilen met een deel van het kasteelpark, maar dat gaat niet door. Als je een dergelijk domein in je portefeuille houdt zonder het te gebruiken, blijven er alleen kosten over."