gheysens paul voetbal

Paul Gheysens legt jaarrekening in het rood neer

IEPER - Paul Gheysens heeft het boekjaar van Ghelamco afgesloten met verlies. Dat meldt het persagentschap Belga. De Ieperse ondernemer heeft altijd volgehouden dat tegenover de verliezen voldoende te realiseren activa - denk aan bouwgronden - staan op de balans.  

Het bouwbedrijf van de familie Gheysens boekte vorig jaar een omzet van 137 miljoen euro, een derde meer dan in 2022. Tot daar het goede nieuws. Minder goed is het cijfer onderaan de lijn. Netto ging Ghelamco van groen naar rood: een verlies van 32 miljoen euro over heel 2023. Eind 2022 werd nog een winst geboekt van 28 miljoen euro, ofte 60 miljoen euro in de kering. Paul Gheysens zelf schrijft het jaarverlies vooral toe aan een eenmalige afboeking van 25 miljoen euro omwille van de verloren rechtszaak in het dossier Eurostadion. Hoopvol, dixit Gheysens, is dan weer dat Ghelamco in de tweede jaarhelft van 2023 wél netto winst boekte.

In de herfst van 2023 raakte bekend dat Gheysens 1,3 miljard euro gecumuleerd verlies met zich meedraagt. Wat voor de buitenwereld even schrikken was, was dat niet voor voorman Paul Gheysens zelf, inmiddels 70 jaar. De optimist in hem zei toen: "Het gaat even moeilijk maar het kan alleen maar beter gaan."

foto: Mediahuis (archief)