Nieuws West-Vlaanderen Paul Gheysens pompt voor de achtste maal miljoenen in voetbalclub Antwerp

Paul Gheysens pompt voor de achtste maal miljoenen in voetbalclub Antwerp

Paul Gheysens pompt voor de achtste maal miljoenen in voetbalclub Antwerp

IEPER – De West-Vlaamse topondernemer Paul Gheysens (Ghelamco) heeft op vijf jaar tijd al 70 miljoen euro besteed aan voetbalclub Antwerp. Zopas heeft hij nog maar eens 21,6 miljoen overgeschreven op de rekening. De voorbije jaren kwam de balans van de rood-witte club nog niet uit de rode cijfers.        

Acht maal al heeft Paul Gheysens de Antwerpse voetbalvereniging getrakteerd op ettelijke miljoenen. In totaal gaat het om een bedrag van 70 miljoen euro, gespreid over 5 jaar. Nu wordt 13,6 miljoen euro aan schulden omgezet in aandelen en wordt er door Paul Gheysens nog eens 8 miljoen aan verse middelen vrij gemaakt om de infrastructuur (het stadion) nog te verfraaien.

Volgens economen ziet Gheysens zijn voetbalavontuur als een goede investering op termijn. In de krant Het Laatste Nieuws zegt sporteconoom Thomas Peeters dat het geld op termijn zal renderen. “Er is bij Antwerp een groot potentieel aanwezig’, aldus Thomas Peeters. “Eens het nieuwe stadion er helemaal zal staan, moet de club in staat worden geacht o de ambities waar te maken die zelf genereert. Antwerp heeft het geluk dat het een investeerder-eigenaar heeft gevonden die veel kan dragen. Tegelijk kan men zich afvragen hoe wenselijk het is dat een club zo afhankelijk is van één persoon. Maar dat is een debat dat je bij bijna alle profclubs kan voeren. Sowieso is de voetbalclub nu al veel meer waar dan op de dag waarop Gheysens zijn intrede deed. En ook: een club brengt meer op zonder schulden dan met.”

Volgens de laatste editie (2020) van het boek ‘De Rijkste Belgen’ wordt het vermogen van Paul Gheysens geschat op zo’n 765 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.