Gheysens Paul en Ria bestuur 21

Paul Gheysens schudt aan de boom in de bestuurskamer van voetbalclub Antwerp

IEPER - Een verdere stap in de professionalisering van de club. Zo bestempelt de West-Vlaamse ondernemer Paul Gheysens de herschikking die hij zopas doorvoerde bij zijn voetbalclub Antwerp. Op één na alle familieleden (5) hebben daar nu een zitje gekregen, naast enkele bekenden uit de beau monde van de Antwerpse scène.      

Voetbalclub Antwerp heeft een nieuwe en uitgebreide raad van bestuur samengesteld. Naast vrouw Ria en dochter Marie-Julie Gheysens worden ook ex-minister Philippe Muyters, de CEO van het Havenbedrijf Antwerpen Jacques Vandermeiren, BAM-directeur Bart Van Camp en ondernemer Jürgen Ingels bestuurder van het stamnummer 1. Ook algemeen directeur Sven Jaecques krijgt versterking, met co-CEO Dirk van Oekelen, ex-voetballer en ondernemer.

Een nieuwe raad van bestuur voor Antwerp was broodnodig, want die was het afgelopen jaar gereduceerd tot Paul Gheysens zelf en zijn twee zonen, Simon en Michael. Begin dit jaar nam eerst Barbara De Saedeleer ontslag, nadat ze ook was opgestapt als operationeel directeur bij Ghelamco, de vastgoedgroep van Paul Gheysens. Ze was de vroegere rechterhand van Marc Coucke, voor ze de persoonlijk adviseur werd van Gheysens. Later stapte ook Luciano D’Onofrio op als bestuurder, nadat hij eerder dat jaar de club verliet als sportief directeur.

Nieuw bloed

De vervangers zijn nu gevonden én talrijk. Ria, de echtgenote van Paul Gheysens, en dochter Marie-Julie komen vader Paul en zoon Michael versterken. De oudste zoon, Simon Gheysens, stopt als bestuurder. Ze krijgen het gezelschap van vier onafhankelijke bestuurders: Philippe Muyters, Jacques Vandermeiren, Bart Van Camp en Jürgen Ingels. Allemaal supporters, maar bovenal met veel ervaring in de bedrijfs- en politieke wereld (toch die van N-VA).

De bekendste naam is ongetwijfeld ex-minister Philippe Muyters (N-VA) en al sinds jaar en dag een Antwerp supporter. Hij was onder meer gedelegeerd bestuurder bij Voka, voor hij in 2009 in de Vlaamse regering stapte als Vlaams minister van Financiën, Begroting en Ruimtelijke Ordening (tot 2014). Tot 2019 was hij ook Vlaams minister van Werk en Sport en Vlaams minister van Economie en Innovatie. Vandaag is hij Vlaams Parlementslid en schepen in Edegem.

Bart Van Camp is een van de directeuren bij de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM), de bouwheer van de Oosterweelverbinding, en eveneens van uitgesproken N-VA-signatuur. Antwerpenaar Jacques Vandermeiren is dan weer de huidige CEO van het Havenbedrijf Antwerpen. Voorheen was hij onder meer CEO en voorzitter van netbeheerder Elia. Jürgen Ingels is een West-Vlaamse ondernemer, met een verleden bij onder meer Dexia, Clear2Pay en SmartFin. Hij is ook bestuurder bij onder andere Ghelamco.